10 år på Bornholms Museum

Museumsdirektør Jacob Bjerring-Hansen fra Bornholms Museum kunne fejre sit jubilæum fredag 1. maj i stilhed. Der blev ikke nogen form for festivitas i anledning af den lille mærkedag. 

“Men nu er 10 år jo heller ikke noget egentligt jubilæum, så det overlever jeg nok, siger museumsdirektøren med et lige smil til Bornholmnyt.dk. 

Foto: Torben Ager

Ellers er der ikke meget at more sig over i disse tider: Som alle andre kulturinstitutioner er Bornholms Museum hårdt ramt af Corona-krisen: 

“Ja, det er jo helt forfærdeligt, vi havde forberedt og og glædet os til sæsonen, og nu må vi se i øjnene, at vi tidligst og i bedste fald kan åbne omkring 1. juni”, siger Jacob Bjerring-Hansen, der i sin 10-årige embedsperiode på øen kan konstatere, at Bornholms Museum har fået en fornuftig økonomi og at det store udviklingsprogram, han søsatte ved sin tiltræden har været en succes.  

Men lige nu har museet været lukket længe – uden reel udsigt til en dato for, hvornår det kan slå dørene op påny. 

“Økonomisk skal vi nok klare os igennem, men vi kommer jo helt sikkert til at tabe en meget stor målgruppe som f. eks. de tyske turister. Vi tjener sædvanligvis 4 mio. kr på entréindtægter og salg, men det bliver naturligvis helt andre tal i år. Vores mange gæster på + 60 år er endvidere særligt forsigtige, så det er rent gætteri, hvor mange gæster, vi får i år”, siger Jacob Bjerring-Hansen til Bornholmnyt.dk. 

Han understreger, at så længe den nedlukkede periode omfatter de omtalte tre måneder, så skal museet nok klare skærene- men hvis det f. eks. udvikler sig til en længere lukketid, så er det en helt anden sag mig kan medføre alvorlige økonomiske konsekvenser for museet. 

Seneste artikler

Fik du læst?