Spændende rejse til Nordmakedonien med museumsforeningen

Bornholms Museumsforening byder på en spændende rejse for foreningens medlemmer. Turen går til Nordmakedonien…

Nordmakedonien har meget at byde på.

 

Med tidligere museumsdirektør Lars Kærulf Møller i spidsen som guide besøger medlemmerne af Bornholms Museusforeninmg  en lang række perler i smukke Nordmakedonien. Rejsen finder sted fra torsdag 21. til torsdag 28. september i år.

Deltagerne får en meget spændende uge: Første dag er ankomst til hovedstaden Skopje, hvor der bl.a. er arrangeret  besøg på Osten Gallery og besøg i atelieret hos Makedoniens mest kendte samtidskunstner, Mice Jankulowski. Dagen efter er der spadserertur  i Skopje og besøg i bazaren, den gamle hamam og byvandring.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Skopje – hovedstad i Nordmakedonien

 

Så er der  udflugt til Matka, en bjergkløft vest for Skopje, og hvis tiden tillader det, er der sejltur til Vrelo Caves, der anses blandt de smukkeste drypstenshuler i verden.

På fjerdedagen er der ankomst til byen Ohrid. På vejen besøges Stobi, et stort arkæologisk område, der på mange måder minder om Pompei. Frokost med vinsmagning i den kongelige vingård ”Queen Maria”.

Femte dag er der fælles gåtur i den hyggelige by Ohrid. I middelalderen blev byen kaldt det slaviske Jerusalem og var kendt for at have en kirke til hver af årets dage.

Fridag og sejltur
På sjette dag er der fridag i Ohrid, hvor man kan besøge flere af de spændende kirker eller fortet på toppen af byen, eller bare slappe af og nyde stemningen på den charmerende strandpromenade.

Den næstsidste dag er der  udflugt med båd fra Ohrid til Skt. Naum på grænsen til Albanien. Besøg på det imponerende kloster og afskedsmiddag i Ohrid på en af byens mange hyggelige restauranter, inden det næste dag går hjem til Danmark.

Skal du med? Så skynd dig at kontakte Vibeke Dam Andersen på vda@bornholms-kunstmuseum.dk og hør flere detaljer, priser m.m.

Seneste artikler

Fik du læst?

Indbrud i Rønne

POLITI: Mellem tirsdag 19. september kl. 19 og onsdag 20. september kl. 11.45 er der begået indbrud i et hus på Marie Kofoedsvej i Rønne.

Læs mere »

Bus spildte olie

POLITI: Onsdag omkring kl. 17.15 modtog politiet en melding om en havareret bus på Splitsgårdsvej ud for Klemensker, som tabte motorolie på kørebanen. Brandvæsnet var

Læs mere »