Småbørn og deres fædre inviteres til onsdagscafeer

SAMVÆR: Tirsdag 2. maj er alle øens fædre med småbørn er inviteret til den første Fædrecafe i Aakirkeby, hvor de i fællesskab med andre fædre kan styrke samspillet mellem far og barn gennem at dele erfaringer, viden og lege og hygge sig.

Velkommen til fædrecafé

 

Fædrecafeen er et eksperiment og et samarbejde mellem Aakirkeby Idrætsforening (AaIF) og kommunens program for tidlig indsats, De små børns Bornholm. Fædrecafeen vil være åben hver onsdag fra torsdag 2. maj i AaIF’s klublokale i Aakirkeby-Hallerne og frem til sommerferien mellem kl. 10-12. Her kan fædre og børn bare droppe ind, og man behøver ikke at tilmelde sig på forhånd.

Kaffe og kage
Frivillige fra Aakirkeby Idrætsforening (AaIF) er værter for kaffe, kage, legetøj og et uforpligtende fællesskab mellem fædre og deres små børn. Fællesskabet og aktivitetsniveauet blive tilpasset de fædre og små børn, der kommer i Fædrecafeen. En af de vigtige ambitioner for “De små børns Bornholm” er netop at iværksætte gode og støttende fællesskaber i samarbejde med civilsamfundet.

Dorthea Funder Kaas, der er programleder i “De små børns Bornholm” og initiativtager til cafeen, fortæller her, hvad der er tanken, der kan foregå i Fædrecafeen:

I Fædrecafeen bliver der plads til erfaringsudveksling, leg og hygge eller en tur udenfor på de grønne arealer. De frivillige kan f.eks. også få en sundhedsplejerske eller en sundhedskonsulent til at komme på besøg og tale om emner, der har fædrenes interesse. Vi står selvfølgelig klar til at byde ind med sparring, hvis det efterspørges, men indholdet i caféen er båret af fædrene selv. Idrætsforeningen sætter den gode ramme til rådighed, og hvad fædre og frivillige putter i den, det vil vise sig.”

Idé fra hovedstaden
Inspirationen til Fædrecafeen er hentet fra hovedstaden, hvor en idrætsforening har succes med et lignende tilbud til fædre, som er på barsel. Der er også blevet trukket på viden og erfaring fra tilbuddet, Babybuilding, som DGI Bornholm og De små børns Bornholm har skabt sammen.

Bornholm støtter fædrene
I kølvandet på den ændrede barselslovgivning, hvor en del af barselsperioden er øremærket barnets far, vil Bornholm  gerne gå forrest med hensyn til at skabe gode vilkår for småbørnsfædre. Det har ført til, at Bornholms Regionskommune, i lighed med en del andre kommuner, allerede har betegnelsen; ”Far-parat kommune”, bl.a. fordi der i sundhedsplejen er en uddannet far-ambassadør, og fordi kommunen også screener for efterfødselsreaktioner hos fædre.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »