Skolebørn læste og hyggede på biblioteket i Hasle hele natten

Stor succes, da biblioteket holdt “Readathon” – nogle børn læste det meste af natten…

21 børn overnattede på Hasle Bibliotek og læste sammen. (Foto: Torben Ager)

 

Der var hygge og masser af god stemning, da Folkebibliotekerne på Bornholm inviterede børn mellem 10 og 13 år til den såkaldte “”Readathon” – maratonlæsning på Hasle Bibliotek forleden.

“Vi havde plads til 20 deltagere, men vi nænnede ikke at sige nej til nummer 21, og der blev da også god plads til alle,” fortæller bibliotekar Monica Severin, der selv deltog i maratonlæsningen og først var hjemme lørdag formiddag – og ikke havde besvær med at få sig et par timers formiddagssøvn.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Spændende natlæsning på biblioteket. (Foto: Torben Ager)

 

“Nej, jeg var en smule træt, må jeg indrømme, men timerne med læsning og børnene var virkelig hyggelige og sjove,” fortæller bibliotekaren.

Efter et par års pause kunne biblioteket endelig invitere til en ny omgang af den populære “Readathon”. Og der blev læst og hygget til den store guldmedalje. Børnene mødte ind på biblioteket i Hasle fredag eftermiddag – og drog først hjem lørdag formiddag.

Flere af børnene faldt dog i søvn undervejs, men enkelte var stædige og læste igennem hele natten. Forinden var der blevet fortæret en god del pizza’er, og der var også arrangeret nogle sjove lege.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bibliotekar Monica Severin (Foto: Torben Ager)

 

Børnene havde selv medbragt tæpper og puder, og hvad der ellers skulle bruges til en god nats søvn – eller hyggelæsning.

Mange af børnene slugte den ene tegneserie efter den anden, men der blev også slugt adskillige “rigtige” bøger undervejs.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Dyb koncentration under læsningen. (Foto: Torben Ager)

 

Og så var der ellers præmier til de børn, der fik læst flest sider undervejs – og lodtrækning om andre præmier til de andre.

Godt arrangement – mage af børnene glæder sig allerede til næste år.

 

Seneste artikler

Fik du læst?