Så er det nu hvis du kal ha’ billet til Folkemødet

Billetbooking til årets Folkemøde åbner onsdag 12. maj kl. 10

Så er det på onsdag, hvis du vil sikre dig billet til Follemødets arrangementer…

Drømmer man om at opleve et tætpakket tre-timers debatprogram på en af Folkemødets scener for siddende publikum under åben himmel, så skal man være klar ved tasterne onsdag 12. maj kl. 10. For som del af coronatilpasningen af årets Folkemøde, er det påkrævet at booke en personlig billet til et specifikt debatprogram på en af folkemødets scener.

Man skal dog ikke fortvivle helt, hvis man ikke opnår billet til sine favoritdebatter, for Folkemødet sørger for at livestreame syv ud af 12 scener på folkemødet.dk, ligesom en bred vifte af organisationer laver digitale events fra hele landet, som man også kan følge på folkemødet.dk.

TV 2 News sender partiledertalerne fra Folkemødets hovedscene, ligesom både Lippert’ og News & Co rykker ind på Folkemødets hovedscene og ud til hele Danmark. DR gør også klar til at dække Folkemødet.

Ideernes Folkemøde

Folkemødets indhold bliver skabt af hundredvis af forskellige organisationer, partier og græsrødder, der vælger de temaer, de ønsker at sætte til debat inden for rammen “Ideernes Folkemøde” med fokus på genstart af samfundet efter Corona.

Margrethe Vestager

”Folkemødets kerne er politisk dialog mellem borgere og beslutningstagere. Og det er der vist ingen tvivl om, at vi trænger til efter mere end et år med coronabobler. Folkemødets hovedscene bliver i år spækket med vidt forskellige debatter om, hvordan vi som samfund kommer videre efter corona. Selv glæder jeg mig til at opleve Margrethe Vestagers bud på balancen mellem ytringsfrihed, demokrati og markedskræfter, ligesom jeg har store forventninger til, hvordan unge debattører i “DM i Debat” kan ruske lidt op i os,” siger Camilla Laudrup, direktør i Foreningen Folkemødet.

Programmet for folkemødescenerne er blev i dag offentliggjort, så gæster, der ønsker at booke billet kan orientere sig i programmet, om end det er med forbehold for både ændringer og at nærmere beskrivelser kommer senere. Programmet kan ses på Folkemødets hjemmeside.

Genstart af kulturlivet

I år er alle Folkemødets scener fællesscener, hvor vidt forskellige organisationer står for indholdet. Klima og grøn omstilling efter corona er omdrejningspunktet for mange arrangører. Fra Danmarks Naturfredningsforening, der debatterer biodiversitet og klimaforandringer, til Nordisk Råds event, der sætter fokus på, hvorvidt vejen ud af krisen er grøn, digital og nordisk.

Unges trivsel under og efter Corona har hovedrollen, når blandt andet Lundbeckfonden sætter spot på unges mentale trivsel efter Corona, mens en bred vifte af organisationer sætter vidt forskellige perspektiver på samfund og sundhed, for eksempel når Det Etiske Råd debatterer, hvordan man prioriterer i en krisetid.

Folkekirken

Kulturens rolle for os som mennesker og samfund er markant tema på årets Folkemøde, hvor blandt andet Folkekirken og Designskolen Kolding er gået sammen om at undersøge, hvordan vi genfinder meningen i en tid med begrænsninger, mens Ny Carlsbergfondet og Huxi Bach inviterer til debatten “Va Mæ Kulturen?”.

Forholdet mellem land og by er i år stort emne på Folkemødet, hvor blandt andet Landbrug & Fødevarer bringer temaet ind i programmet, mens Danske Destinationer sætter spot på de bedste ideer til at kickstarte dansk turisme efter Corona.

Folkemødepublikummet kan, efter mere end et års Coronabobler, også møde og gå i dialog med landets politiske partier på Folkemødets debatscener.

Folkemødet er 17.-19. juni 2021 og bliver både digitalt og demokrati under åben himmel i Allinge.

Seneste artikler

Fik du læst?