Nooa har designet Verdensmålspriser til Folkemødet

De tre nye Verdensmålspriser, der uddeles på Folkemødet, er  designet af glasstuderende Nooa Hietaniemi fra Crafts programmet ved Det Kongelige Akademi i Nexø.

Glasstuderende Nooa Hietaniemi i færd med at arbejde med tre verdensmålspriser

 

Siden 2019 har 2030-Panelet én gang om året nomineret en person eller en virksomhed i tre kategorier: Inkluderingsprisen, Forandringsprisen og Ildsjælsprisen.

På lørdag 18. juni i Allinge til Folkemødet hylder 2030-Panelet de enkeltpersoner eller virksomheder, der gør en forskel. Og det er en glasstuderende fra Det Kongelige Akademi i Nexø, der har fremstillet de tre smukke priser, som vinderne modtager:

Viki Kert, daglig leder ved det Kongelige Akademi i Nexø udtaler:  ”Det har været et rigtigt spændende forløb, og en helt unik mulighed som var svær at afslå, netop fordi det bæredygtige fokus som 2030-panelet ønsker at honorere, er inkorporeret som en vigtig del af uddannelsen.

Det blev Nooa Hietaniemi, glasstuderende på uddannelsen Crafts in Glass and Ceramics, der med designbriefet i hånden har designet og produceret de nye Verdensmålspriser.

(Artiklen fortsættes under billedet)

De tre verdensmålspriser, designet af studerende Nooa Hietaniemi.

 

Nooa siger: ” Disse tre trofæer deler samme grundform. Jeg har kredset omkring bæredygtige produktionsmetoder som æstetisk understøtter selve formålet, nemlig det at kunne gøre en forskel for andre og miljøet.

Soklerne er støbt af genbrugsglas fra gamle bilruder, som er med til at fremhæve trofæernes eget univers med de inkorporerede luftbobler. De genanvendte metalspåner som ligger i selve glasmassen som et slør, er også genbrugsmateriale fra en af de bornholmske lokale virksomheder.”

På lørdag 18. juni kl. 19.15 udløses spændingen på, hvem som modtager de tre Verdensmålspriser.

Overrækkelsen finder sted til Folkemødet ved et særligt arrangement i Verdensmålenes telt.

2030-panelet fra 2017

2030-panelet er etableret af 2030-netværket i juni 2017 som et rådgivende tværsektorielt organ.

Formålet med 2030-panelet er at understøtte 2030-netværkets politiske arbejde gennem analysearbejde, sparring, videndeling og møder med netværket omkring selvstændige emner.

Panelet mødes flere gange årligt samt afholder møder og arrangementer i samarbejde med 2030-netværket.

2030-Panelet har i august 2020 lanceret det store Vores Mål-projekt med 197 danske målepunkter til at gøre FN’s 17 Verdensmål danske.

De 17 Verdensmål er en plan og ambition for hele verdens udvikling frem til 2030. Blandt de 17 verdensmål er 1) Afskaf fattigdom 2) Stop sult 3) Sundhed og trivsel 4) Kvalitetsuddannelse.

Seneste artikler

Fik du læst?

Søndagens gudstjenester

  Aa Kirke 9:00: Gudstjeneste med sognepræst Benedikte Gyes. Skt. Peders Kirke 10.30: Gudstjeneste med sognepræst Benedikte Gyes. Allinge Kirke 10.30: Familiegudstjeneste for børn og

Læs mere »