Lokal glæde over museumsaftale

MUSEER: Der er tilfredshed både hos kulturminister og borgmesterpartiets Torben Kofod Ager (C), der som næstformand i Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget glæder sig over det forhøjede tilskud til Bornholms to statsanerkendte museer.

Torben Kofod Ager – kommunal bestyrelsesmedlem for Det Konservative Folkeparti og næstformand Fritids-, Kultur- og Lokalsamfundsudvalget.

 

Der er glæde tog tilfredshed over den nye museumsaftale for danske museer – både lokalt og nationalt. Således siger Torben Kofoed Ager fra de konservative på Bornholm:

“Jeg synes, det er glædeligt, at den nye ordning er mere gennemsigtig  – og at der på landsplan kommer 75 millioner mere til området.
Bornholms to statsanderkendte museer går fra 1.1 til 2.3 million hver – det er rigtig rigtig godt. Det sikrer vores kulturarv og at flere kan nyde kunsten.
Vi har et fælles ansvar for at bevare og formidle dansk kultur og historie, vores kulturelle forankring skaber det Danmark, vi kender  – og det er den nye museumsreform med det at sikre,” siger Torben Kofod Ager.

Bornholms kulturhistorie
Også kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) er tilfreds på øens vegne:

” Jeg er overordentlig glad for at lande en reform, der giver de statsanerkendte museer et varigt økonomisk løft på 75 mio. kr. Med aftalen om en museumsreform hæver vi grundtilskuddet til alle statsanerkendte museer. Samtidig indfører vi et variabelt tilskud, som afhænger af museernes antal besøgende, besøgende børn og unge, indtægter og forskning.

På den måde får museerne i højere grad mulighed for selv at være med til at påvirke deres tilskud. Det vil gøre en forskel rigtig mange steder, også på Bornholm. Jeg håber, at det vil styrke Bornholms Kunstmuseums store arbejde med at belyse kunst og samtidskunst fra Bornholm og Bornholms Museums formidling af arkæologi og nyere tids kulturhistorie på øen.”

Seneste artikler

Fik du læst?