Kejserens Nye Klæder…

Hvis ikke det var fordi, at det minder meget om verdens mest smarte fupnummer, så ville det jo bare være helt til grin, som en “kunstner” har snydt og taget fusen godt og grundigt på Kunsten i Aalborg.

Lad os læse, hvad stedet skriver om sig selv:

“Kunsten Museum of Modern Art — Gå på opdagelse blandt de smukke og kreative udstillinger og lad dig fordybe i kunsten. På kunsten er der spændende og kreative arrangementer for børn, teenagere og voksne.”

Kreative udstillinger…ja, det tror jeg nok, bl. a. et par tomme billedrammer, hvori der er intet. Absolut intet!

“Værket”, som kunstneren er fræk nok til at kalde dette fupnummer, kaldes “Take The Money and Run” – og det var hvad “kunstneren” Jens Haaning gjorde, da han i 2021 fik udleveret en halv mio. kroner af museet, som skulle bruges som illustration til et kunstværk.

“Kustneren” har formentlig skreget af  grin, da han stak de mange penge i lommen  – og afleverede to tomme billedrammer. Og efter at være blevet dømt til at betale pengene tilbage i byretten ankede han sagen – men nu er der indgået et forlig – en familiefond har betalt for “værket” og ankesagen trukket tilbage.

I en ualmindelig naiv og tåbelig presseudtalelse siger museets direktør Lasse Andersson:

“Det er vigtigt for samtidskunsten, for kunstneren Jens Haaning, for Kunsten Museum of Modern Art Aalborg og for værket “Take the Money and Run”, at der er fundet en løsning. Det betyder, at Jens Haanings “Take the Money and Run” sikres for eftertiden som en del af Kunstens samling og kan vises for offentligheden.”

Undskyld, men man tror jo, det er løgn! Og endnu engang kan man – med fuld ret og uden skygge af chance for at det bliver kaldt for rindalisme hævde, at dele af dansk kunst i den grad aktualiserer H.C. Andersens vidunderlige “Kejserens Nye Klæder”. At få folk til at glo på to tomme lærreder er jo helt gak-gak – også, selv om de kan more sig over, at et museum i den grad er blevet taget ved næsen – og for hvilke midler iøvrigt?

Der kan ikke mangle penge i dansk kunst, når et museum uden at sikre sig sikkerhed udleverer en halv million kroner til en eller anden “kunstner” – og så iøvrigt til gengæld modtager to tomme rammer af den selvsamme – og nu grinende – kunstner. En hån overfor de samfundsområder, hvor der virkelig mangler penge. Plejehjem og handicappede f.eks.? Skal vi tørre grinet af munden nu?

Undskyld: Hvor dum har man lov at være – og forsat kalde sig museumsdirektør?

 

Seneste artikler

Fik du læst?