Joel laver kristent tv til mindretal i Mellemøsten og Afrika

Bornholmeren Joel Dam bor på Cypern og arbejder for den kristne satellitkanal SAT-7, der sender tv-udsendelser til kristne mindretal i Mellemøsten og Nordafrika.

Joel Dam fra Rønne – laver tv til kristne i Mellemøsten og Nordafrika

 

Af Lene Dam Jørgensen

Bornholmeren Joel Dam, der arbejder på den kristne tv-satellitkanal SAT-7 på Cypern, fortæller i spændende foredrag forskellige steder i landet  om SAT-7 – og arbejdet med at sende kristent TV til det kristne mindretal i Nordafrika og Mellemøsten med særlig fokus på Iran og Afghanistan. Joel er født og vokset op i Rønne.

Skulle have været musik

Det lå ikke i kortene, at Joel skulle til Cypern SAT-7, fortæller han. Det var egentlig musikken, han satsede på, men det blev ved drømmen. Han var nemlig ikke så musikalsk, at det gjorde noget- “problemet var mest, at jeg ikke rigtig øvede mig,” siger han.

I stedet kastede Joel sig over noget helt andet. Han tog først til Sierra Leone som volontør, hvor han samarbejdede med to af den velgørende organisation Mission Afrikas udsendte. Mission Afrika driver flere genbrugsbutikker på Bornholm.

Men blev kristent tv

Oprindelig studerede Joel til civilingeniør på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) men forklarer , at det med at læse ikke lige var ham, og han ville prøve noget andet. Efter han havde færdiggjort sin bachelorgrad, kontaktede han Mission Afrika. En medarbejder herfra kontaktede SAT-7 og spurgte, om der var mulighed for at Joel kunne komme til radiostationen på Cypern, og nu har han været der i fire og et halvt år som kameramand og studieteknikker.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Sat-7 sender tv-programmerne fra et studie på Cypern.

 

SAT-7 sender kristent tv via satellit på farsi til Iran og Afghanistan – området, hvor kristne ofte er udsat for forfølgelse og kan befinde sig i stor fare.

I Iran er tv-kanalerne således blokeret, men takket være SAT-7 kan der sendes kristent sattelit-tv. Det er enormt vigtigt med satellitkanalen, som i dag går ind i 25 millioner menneskers hjem, siger Joel.

At blive kristen

Joel fortæller en historie om et ægtepar fra Iran, der gør indtryk på mange. Den handler om en kvinde, der så SAT-7’s programmer, når hendes mand ikke var hjemme, fordi hun var bange for, at hendes mand skulle opdage, at hun så dem. Hun blev nemlig kristen af at se programmerne. Kvinden opdagede på et tidspunkt, at frygten havde været ubegrundet, for hendes mand var også interesseret i at se kristent TV, og også han blev kristen.

Grundlagt i 1995

TV-kanalen SAT-7 blev grundlagt i 1995, og grunden til, den hedder SAT-7 er, at tallet syv  er et helligt talt  – og er nævnt flere steder i Bibelen.

SAT-7 er bl.a. også en børnekanal og en kanal rettet mod tyrkiske mindretal i forskellige områder.

Seneste artikler

Fik du læst?