Godmorgen Bornholm

Søndag 9. august – Romanus dag
Efter en romersk soldat, som i midten af 200-tallet blev halshugget efter at have omvendt sig til kristendommen.

Næs strand, Allinge. (foto: Torben Ager)


Kategori 2 vejr varsel: 
DMI forventer 28 grader eller mere i de kommende 2 dage.

Tørt med en del sol, dog i perioder også mere skyet.
Temperatur optil 30 grader, lokalt kan det blive varmere, ved kyster med pålandsvind lidt køligere.
Svag til jævn vind(3ms), mest fra øst og nordøst.
I aften masser af sol og i nat mest klart vejr.
Temperaturen falder og vil i nat ligge omkring 20 grader

Vandtemperaturen er foretaget dagen forinden omkring kl. 12:00:
Balka er vandet 21 grader
Rønne er vandet 20 grader
Sandvig er vandet 20 grader
Boderne Strand 21 grader

Bølgehøjden bliver ca. 0.2m

Luftfugtighed:79%
Lufttryk: 1020 hPa
Uv index 5.3

Vi siger tillykke til:
Nicolaj Kopernikus fylder 53 år – skuespiller
Lotte Mejlhede fylder 54 år – journalist, studievært, tv-korrespondent
Tom McEwan fylder 80 år – skotskfødt skuespiller, trommeslager

Hvad der ellers sket på datoen 9. august
2007:
Journalist Bo Elkjær fra Ekstra Bladet opnår, efter 4½ års forsøg, et interview med statsminister Anders Fogh Rasmussen om Danmarks deltagelse i Irakkrigen. Forud er gået 6-700 anmodninger om interviewet, og senest justitsministerens kritik af afvisningerne.

2004:
De 18 bævere, der blev udsat som forsøg ved Klosterheden i Vestjylland i 1999, får nu permanent op­holds­tilladelse sammen med deres mere end 30 efterkommere. Det er tusind år siden, bæveren sidst var en na­tur­lig del af den danske fauna.

2003:
En 19-årig italiensk InterRail-turist, som få timer forinden er kommet til byen, bliver overfaldet på gaden på Nørrebro i København og dræbt med flere knivstik.

1993:
Ekskong Konstantin og eksdronning Anne-Marie genser Grækenland for første gang siden 1981, hvor de måtte flygte fra landet efter et statskup. De er på et 14-dages feriebesøg.

1987:
Ishøjs socialdemokratiske borgmester Per Madsen erklærer, at kommunen vil lukke kassen for flygtninge, som ikke indretter sig efter dansk kultur og levevis.

1974:
Richard Nixon træder tilbage som USA’s præsident som følge af den såkaldte Watergate-affære. Vice­præ­si­dent Gerald Ford aflægger ed som ny præsident.

1969:
Den amerikanske sektleder Charles Manson og to af hans kvindelige disciple bryder ind i filminstruktør Roman Polanski hjem og myrder brutalt hans gravide kone, filmstjernen Sharon Tate, og fire andre.

1967:
Sangeren Peter Belli og June Dennow bliver viet i det fri i en skov i Nordsjælland.

1945 – 75 år siden:
USA kaster for anden gang en atombombe over Japan, denne gang over byen Nagasaki. 60-70.000 bliver dræbt ved eksplosionen og et tilsvarende antal dør af følgevirkningerne gennem de næste måneder.

1936:
Jesse Owens vinder som den første amerikaner sin fjerde guldmedalje ved De Olympiske Lege i Berlin. Jesse Owens er sort, og hans sejre er til stor irritation for rigskansler Adolf Hitler med hans teorier om den overlegne ariske race. 48 år senere vinder landsmanden Carl Lewis guld i samme discipliner ved OL i 1984.

1532:
Christian 2. bliver arresteret og indsat som fange på Sønderborg Slot. Han er blevet lokket til at forlade Norge med løfte om frit lejde.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »