En dag om kongehuset

ROYALT: Kongehusekspert Thomas Larsen lægger lørdag 25. maj vejen forbi Svanekegaarden og fortæller om kongehuset, det nye kongepar  – og baggrunden for Dronning Margrethes abdikationen.

(Foto: Keld Navntoft, Kongehuset)

 

Lørdag 25. maj  kl. 15 fortæller kongehusekspert Thomas Larsen på Svanekegaarden om dronning Margrethes tid som regent. Hun var en dronning, som et helt land lærte at holde af og respektere. Thomas Larsen fortæller også om baggrunden for den overraskende abdikation, som dronningen gennemførte.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Thomas Larsen

 

Nytårsaften sidste år fortalte Dronning Margrethe om sin beslutning om at overlade tronen til sin søn, og det er bl.a. denne beslutning, publikum får mulighed for at høre mere om Thomas Larsen vil også i sit foredrag give en indsigt i tronskiftet og dets betydning for Danmark. Nu er det op til Kong Frederik X og Dronning Mary at åbne helt nye kapitler for en institution, der rækker mere end 1000 år tilbage i tiden.

Fremtidens kongepar
Publikum får i foredraget mulighed for at komme lidt tættere på Kong Frederik og Dronning Mary, som fremover skal stå i spidsen for Kongehuset. De skal løfte den monumentale opgave, som består i at repræsentere Danmark udadtil og samle det indadtil.

Royale bøger
Thomas Larsen har gennem årene interviewet mange medlemmer af den kongelige familie og skrevet flere roste bøger om dronning Margrethe og Kongehuset, herunder De dybeste rødder samt Monark og Menneske. Derudover benyttes han ofte i radio og tv, når det handler om kongehuset og kongefamilien.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Det koster 150 kroner at høre foredraget og 135 kroner for Svanekegaardens Venner. Unge under 25 år skal betale 80 kroner. Billetter kan købes på Svanekegaardens hjemmeside.

Seneste artikler

Fik du læst?