Arbejder med tv på Cypern

MENNESKER: Joel Dam, født og vokset op i Rønne og nu bosat på Cypern, fortæller om sit tv-arbejde på øen i Middelhavet fredag 24. maj på Café Elmer i Rønne

Joel Zakarias Dam

 

Af Lene Dam Jørgensen

Fredag 24. maj kl. 14 fortæller bornholmeren Joel Dam på Café Elmer, Tværstræde 3 i Rønne, om det spændende arbejde på den kristne tv-satellitkanal SAT-7 på Cypern. Stationen sender tv til det kristne mindretal i Nordafrika og Mellemøsten.

Blev til mange år
Joel er født og vokset op i Rønne og blev udsendt som volontør til SAT-7 i 2018, hvor han har været lige siden.

Joel studerede oprindelig til civilingeniør på Dansk Tekniske Universitet. Efter han havde færdiggjort sin bachelorgrad kontaktede han Mission Afrika. En medarbejder herfra kontaktede SAT-7 og spurgte, om der var mulighed for at Joel kunne komme til radiostationen på Cypern.

Kristendom til mindretal
Siden SAT-7 startede med at sende udsendelser i 1996 har satellit-tv-kanalen sendt tusindvis af kristne børne- og voksenudsendelser til Nordafrika og Mellemøsten. Udsendelserne produceres primært af lokale medarbejdere i SAT-7’s egne studier i Egypten, Libanon, Tyrkiet og på Cypern og når ud til et publikum på flere sprog.

SAT-7 støttes af kirker og organisationer i hele verden. I Danmark arbejder SAT-7 sammen med flere organisationer, heriblandt Mission Afrika.

Stationen blev grundlagt i 1995, og hedder SAT-7, fordi tallet syv er et helligt talt og nævnt flere steder i Bibelen.

Fik du læst?