Vestermarie søger nye beboere men mangler huse til dem

“Vi har en kommunal byggegrund til at opføre mindre huse, nu mangler vi bare en investor”, siger Vestermarie Borgerforening

Brugsen i Vestermarie- byen har også egen “borgmester”, der har travlt med guldsaksen. (Foto: Finn Edvard)

 

Mange yngre familier vil gerne flytte til Bornholm – hvis de ellers kan finde en bolig. Og mange ældre bornholmere vil gerne sælge der huse, hvis de til gengæld kan finde en mindre bolig – men det er svært. Derfor har Vestermarie Borgerforening en opfordring til en eventuel investor:

“I Vestermarie har vi vores folkeskov, nu snart med shelters. Vi har en velbesøgt Brugs, et foreningshus med mange brugere og vores helt egen borgmester. Vi har også en kommunal byggegrund på 10.000 kvadratmeter med lokalplan”, sier næstformand i Vestermarie Borgerforening, Bente Johansen og fortsætter:

“Grunden ligger i byens parcelhuskvarter, lige op ad Folkeskoven med udsigt over markerne og solnedgangen. Vi har i Vestermarie og omegn mange ældre borgere, som gerne vil blive i området. De drømmer bare om et mindre hus. Vi leder derfor efter investorer som kunne tænke sig at bygge i et attraktivt område kun 10 kilometer fra Rønne”, siger næstformanden.

Borgmester Dolleris med guldsaksen

Bente Johansen er en af de mange initiativrige beboere i Vestermarie. Byen har et godt foreningsliv og har ligefrem udnævnt egen “borgmester”, Julia Dolleris, der er forsynet med borgmester kæde samt en rød pose med en guldsaks. Den bruges flittigt til de mange indvielser, der finder sted i byen – faktisk så mange, at der er udnævnt en viceborgmester, Henry Viborg, der kan tage over, når borgmesteren får for meget at gøre.

Humor og masser af liv – det er Vestermarie, og byen er klar til flere beboere, hvis der altå var huse, de kunne bo i.

“Her er herligt at bo”, siger Bente Johansen, der efter at have pensioneret sig selv som lokalpolitiker og dyrlæge i en længere årrække i Aakirkeby nu er gået ind som aktiv i Vestermarie Borgerforening. Og både forening og Bente er meget gerne behjælpelig med yderligere oplysninger om grunden til eventuelle investorer, der naturligvis også kan kontakte kommunen.

 

Seneste artikler

Fik du læst?