Typer på Bornholm – præsten

Fotograf Anders Bentazon har i en årrække haft sine fotos vist i københavnske ugeaviser under navnet “Typer i København”. Nu har han været på Bornholm og Bornholmnyt.dk viser de kommende dage nogle af hans “typer” på Bornholm med hans egen tekst.

Sognepræst Pernille Bolø, Svaneke Kirke. (Foto: Anders Bentzon)

 

“Pernille er den nyeste præst i en række af præster i Svaneke Kirke siden 1300-tallet. Kirken som den står nu er dog ikke den oprindelige – men tårnet er fra 1789.
Pernille er noget yngre…
Der kommer flere bornholmere på bordet de kommende dage…”

Anders Bentzon.

 

Mennesker og miljø

Anders Bentzon er freelance fotograf med menneske- og miljøskildringer som speciale.

Anders  er en fantasifuld reportagefotograf og dokumentarist, der har leveret tusindvis af fotos til aviser og magasiner siden starten af 80´erne.

Derudover arbejder han som fotograf på teatre og gallerier, for musikere og tøjdesignere og har udgivet flere fotobøger. Som kunstfotograf kendes han bl.a for sine “Mycografier” – se dem på hjemmesiden www.foto2.dk.

Temamæssigt er han svær at sætte i bås, men især “den absurde virkelighed” interesserer ham – ligesom det sociale engagement er en væsentlig drivkraft i hans virke, hvilket tydeligt afspejler sig i mange af hans fotografier.

Anders Bentzon har haft flere udstillinger i Danmark. Se også mere til ham på Facebook: https://www.facebook.com/typerikoebenhavn.

Seneste artikler

Fik du læst?