Truede dyr på frimærker

Marsvin, der især er truet i den del af Østersøen der er ved Bornholm, er med, når PostNord og WWF kaster lys på Danmarks truede dyr i ny frimærkeudgivelse 

Marsvin – truede i den del af østersøen, der er ved Bornholm.

 

Flere af naturens vilde arter og dyr er allerede væk, mens andre er i fare for at forsvinde. Derfor er PostNord og WWF Verdensnaturfonden gået sammen for at sætte fokus på vigtigheden af beskyttelse og genopretning af dansk natur.

Selvom de holder til i Danmark, er det ikke ofte, at vi herhjemme er heldige at spotte den majestætiske kongeørn på himlen eller et marsvin i havet. Den mindre hval lever i både Nordsøen og Skagerrak, de indre farvande, langs kysten i Øresund og den sydlige del af Østersøen omkring Bornholm. Særligt i sidstnævnte farvand er marsvinet stærkt truet.

Henrivende isfugl

Også sjældent sker det, at vi møder den lille eremit, oplever den henrivende isfugl eller ser den spidssnudede fisk, snæblen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Kongeørnen – nu på frimærker

 

“Der er tale om fem danske dyrearter, der i hastigt tempo er ved at blive skrevet ud af vores fælles fortælling. Gør vi ikke noget aktivt for at sikre deres overlevelse, er de i fare for helt at forsvinde fra det danske landskab. I Danmark er der mere end 1.800 arter truede, og hvis vi skal vende den udvikling, kræver det handling. Derfor er vi utrolig glade for, at PostNord nu sætter fokus på danske truede arter med nye frimærker,” siger biolog Thor Hjarsen fra WWF Verdensnaturfonden.

Fælles ambition

Med netop den problematik for øje, er PostNord og WWF Verdensnaturfonden gået sammen med en fælles ambition om at øge bevågenheden og sætte fokus på vigtigheden af biodiversitet til lands, til vands og i luften. Det gøres med en frimærkeudgivelse, hvor fem af landets truede dyrearter portrætteres. Det drejer sig nærmere bestemt om fem danske dyr, der holder til i hver deres landsdel: Den lille fisk snæblen (Sønderjylland), kongeørnen (Nordjylland), isfuglen (Midtjylland), eremitten (Sjælland) og altså marsvinet.

Sikre truede dyr

“På frimærkerne har vi gjort plads til nogle af de truede dyrearter vi har i Danmark. Jeg tror, at hvis vi bare tænker os lidt mere om, kan vi faktisk gøre rigtig meget for at sikre, at de truede dyr fremover får bedre vilkår – og netop opmærksomheden omkring dét, håber jeg, at frimærkerne kan være med til at fremme,” siger Martin Pingel, designchef i PostNord.

Frimærkerne kan købes fra onsdag 21. september på udvalgte posthuse og i PostNords netbutik og koster 12 kr. Kunstneren bag de fem motiver er Mia Mouridsen.

 

Fik du læst?