Spændende tv om EU og Bornholm

Georg Julin laver seks tv-programmer på DK4… 

SAMFUND: I januar 1973 blev Danmark officielt medlem af de Europæiske Fællesskaber, EF, som det hed dengang. 

Danskernes ja til det europæiske samarbejde kom også til at betyde meget for Bornholm, og det gør medlemsskabet af EU, som det nu hedder, stadig. 

Og nu bliver der rigtigt taget fat på øens forhold til det store magtapparat i Bruxelles. 

Det er tv-manden, foredragsholderen, eventmageren m.m. Georg Julin, der til daglig deler sin tilværelse mellem Listed og Kastrup, der tager dette emne op og stiller de spørgsmål, som Danmarks og øens relationer til EU medfører, til en række centrale aktører på øen. 

Georg Julin – tv om EU og Bornholm

Programmerne bliver vist hen over sommeren, og blandt de medvirkende er tidligere amtsborgmester Knud Andersen, der bl.a. så sent som i 2013 sad i EU’s regionsudvalg. Han vil bl. a. fortælle om den betydning som EU’s støtte har haft på øen. 

Turisme og landbrug
Direktør Thomas Bay Jensen fra Bornholms Landbrug og Fødevarer vil i et program forklare EU’s betydning for det bornholmske landbrug og fødevareindustri. 

I et andet program vil Pernille Kofod Lydolph fra Destination Bornholm komme ind på turismeerhvervet, det andet af øens to dominerende erhverv.  

Hun vil bl. a. komme ind på den mavepuster, som Corona-krisen har været for rigtig mange brancher på øen, men også på de muligheder, som EU’s udvidelse mod Østeuropa har betydet for Bornholm, Sassnitz-rutens betydning m.m. 

Andre medvirkende bliver bl.a. formand for LAG (Lokal AktionsGruppeJørgen Hammer og lokalpolitikeren Niels Chresten Andersen.

Seneste artikler

Fik du læst?