Soldaten der blev skønhedsekspert

Tina blev forelsket i Bornholm, da hun var som ung var konstabel på Almegård kaserne. Hun skiftede militærets oppakning ud med beautyboxen – og nu har hun været skønhedsekspert i Rønne i 31 år…

Tina i sin lækre skønhedssalon i Østergade – musik og smagfuld indretning giver den skønne atmosfære. (Foto: Finn Edvard)

 

Hun hedder Tina Mariia Roselina Kofoed. Og navnet er lige så harmonisk og smukt som indretningen af hendes “Tinas Hudpleje” i Østergade i Rønne. Hun vil være kendt af rigtig mange på øen – især kvinder, men der er så sandelig også mange mænd, der får råd og vejledning om udseendet af Tina.

Hun er oprindelig fra Helsingør, men kom til øen for 40 år siden, da hun troppede op i Dronningens Klæder på Almegårds Kaserne for passe jobbet som konstabel. Og det blev til gode år, festlige og også arbejdsomme år på kasernen. Og samtidig grundlagde hun en kærlighed til Bornholm, der har holdt lige siden.

For trods en uddannelse som smørrebrødsjomfru på det fornemme Hotel Marienlyst i Helsingør, så var det hverken geværet eller smørekniven, der skulle blive hende fremtid.

Den skulle åbenbart heller ikke være i København, selv om hun i en periode boede i et af hovedstadens mest charmerende kvarterer, Chr. d. 4’s Nyboder. Det blev også til en tid som smørrebrødsjomfru i det centrale København, i Borgergade, men nej: Bornholm kaldte…

 

De vigtige farver

For i  1987 tog Tina en uddannelse som lægeeksamineret kosmetolog suppleret som farve- og stilkonsulent – og to år senere flyttede hun så til Bornholm og åbnede for sine sparepenge, først en klinik på Knudsvej – og fire år senere sin “Tinas Hudpleje” i det kønne hus i Østergade.

Og her har hun været lige siden.

Kendt af de mange, der kommer forbi og får en af de mange behandlinger, som Tina tilbyder – lige fra ansigts- og kropsbehandlinger, slankerådgivning, pedicure og manicure, voksbehandlinger – samt vipper, bryn og make-up.

Eller sagt med andre ord: Det hele, hvis man synes, at udseendet trænger til, i bogstaveligste forstand, en god make-up. Og f.eks. farverne er vigtige, siger Tina, hvilke farver, der passer til os…

 

Den gode atmosfære

Men der er noget andet: Det er en lindrende oplevelse for sjælen at træde indenfor hos Tina. Svært at beskrive, det skal prøves.

Der er en ro og harmoni, der sammen med Tinas eget behagelige væsen og en ubeskrivelig dejlig, blid musik, sikrer, at kunden føler sig godt tilpas. Det er vigtigt for især nogle af behandlingerne, f. eks. den massage, som Tina er uddannet i at give – sammen med flere andre supplerende uddannelser, som hun har erhvervet gennem årene – både i Danmark, Spanien og i Paris og Los Angeles, bl. a. hos en vis Ole Henriksen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Den kendte klinik i Østergade i Rønne.

 

En beroligende kropsmassage kan gøre dig til et helt nyt menneske – ligesom hvis du følger Tinas gode råd – eller anskaffer nogle af de lækre produkter, hun også har til salg i klinikken, f.eks PH formula.

 

Mødre og døtre

Lyder det som russisk? Ikke for Tinas kunder, for mange af dem er regulære “stamkunder”, der er kommet hos hende i generationer. Mødre og nu også døtrene såmænd, Tina er som en veninde, en del af hemmeligheden bag hendes succes.

Her hjælper hendes særlige tre-årige uddannelse med løsningsfokuseret terapi gevaldigt til.

“Det hele hænger sammen”, siger hun – og derfor er samtalen en vigtig del af behandlingen hos hende.

“Man skal jo føle velvære, slappe af, give slip”, siger hun.

Intet er nemmere, når man er kunde hos Tina. Hendes emailadresse, himmerriget@live.dk er ikke tilfældigt valgt. Lokalerne er som en drømmesalon, hvor Tina kan trylle med vores ydre – ved at nå ind til vores indre.

Der er jo en grund til, at hun har fejret 30 års jubilæum som skønhedsekspert…

 

 

 

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?