Socialt udsatte strikker sig ud af ensomheden

Brugere af værestedet Lindehuset i Svaneke udstiller værker på Den Gamle Fattiggård i Svendborg.

Strikkerier: Blå/grå kunstværker. (Foto: Büro Jantzen.)

 

En række brugere af værestedet “Lindehuset” i Svaneke har deltaget i projektet “35 + 1 fællesskaber” arrangeret af Landsforeningen for VæreSteder. Nu udstilles deres værker på Den Gamle Fattiggård i Svendborg fra fredag 8. april.

Nedlukning af samfundet under corona har været en speciel tid, også for socialt udsatte mennesker. Landsforeningen af VæreSteder har skabt et unikt projekt for at mindske ensomheden blandt værestedsbrugere rundt i Danmark. Projektet og udstillingen er realiseret med støtte fra Kulturministeriets pulje “1.000 nye fællesskaber mod ensomhed”.

 35 + 1 fællesskaber

Sidst efterår havde brugere fra værestedet Lindehuset i Svaneke og 34 andre væresteder på Sjælland, Fyn og i Jylland gang i strikkepindene, hvad enten de havde erfaring eller var nybegyndere. De i alt 272 deltagere har strikket små huse, blade, sole, øjne, hænder og skærme. Hvert tema har sin egen farve. Det har resulteret i mere end 1.800 unikke, strikkede bidrag.

Hver strik afspejler de tanker, følelser og oplevelser, brugerne af værestederne har haft under corona-pandemien. De mange bidrag er nu samlet til kunstværket “35 + 1 fællesskaber”. 35 refererer til de 35 væresteder og strikkefællesskaber i hele Danmark og 1 refererer til det samlede kunstværk, som alle bidragene er en del af.

Udstilling på Den Gamle Fattiggård

Udstillingen ”35 +1 fællesskaber” kan ses på Danmarks Forsorgsmuseum i Svendborg fra fredag 8. april til søndag 29. maj.

Danmarks Forsorgsmuseum er Nordens bedst bevarede fattiggård. Stedet var i drift 1872-1974. Bag pigtråd og høje murer fortælles en vigtig del af historien om Danmarks forsorg. Landsforeningen af VæreSteder har siden 1998 hjulpet væresteder i hele landet med at skabe fællesskaber og forandring for socialt udsatte.

Landsforeningen af VæreSteder har kontakt til over 23.000 socialt udsatte borgere.

Seneste artikler

Fik du læst?