Hasle har fået et nyt mødested

SAMVÆR. Hasle har fået et smukt boutique-hotel, der matcher de andre gode hoteller på Bornholm. Forleden var der reception på ”Hotel Kysten” i Hasle, der byder på en fantastisk beliggenhed, den skønneste solnedgang – smukke værelser og dejlig mad.

Lars Funding foran det nyåbnede “Hotel Kysten ” i Hasle. (Fotos: Torben Ager)

 

Der var engang, hvor raske ungersvende rundt omkring fra øen tænkte sig om to gange, inden de tog til Hasle for at more sig.

Byens unge mænd havde ry for at lade næverne tale. Men det var tilbage til dengang, hvor fiskeriet var i højsædet i Hasle – og byens hotel, der nu har 150 år på bagen, hed ”Erna”.

Berømt operasanger
Det kom senere til at hedde ”Hotel Herold” – opkaldt efter byens berømte søn, operasangeren Vilhelm Herold, der i sin tid var en verdensberømt operasanger.

I dag er fiskeriet hørt op – og byens hotel hedder ”Hotel Kysten” – så nyt, at der netop er holdt en velbesøgt reception.

Og det nye hotel kommer på det helt rigtige tidspunkt – nu, hvor Hasle har fundet sin anden ungdom – nu som et mindre kulturelt centrum, spændende havnemiljø og med mange gode tilbud til beboerne.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Lars Funding – tilbyder et lokalt samlingsted for Hasles beboerne. (Foto: Torben Ager)

 

Hovedpersonen bag Hasles nye mødested hedder Lars Funding – en idérig, travl iværksætter og ejendomsinvestor, der med baggrund i shippingbranchen selv har opholdt sig meget på hoteller og havne over hele verden.

Han har f.eks. boet 15 år i udlandet – i både Irland, Tyskland, Holland, Australien, Sri Lanka og Saudi Arabien. Og han rejser stadig meget – med to voksne børn, der er bosiddende i henholdsvis England og Portugal.

Han er snart klar til fortsat at rejse udenlands, fordi hotellet har ansat en dygtig, daglig leder, hotelchef Anne Marie Møller og en lige så dygtig restaurations- og køkkenchef Julius Grønning.

Jantzens Hotel i Gudhjem
Han bor selv i en af Danmarks kønneste havnebyer, Gudhjem, i ejendommen ”Halvvejen”.

Lars erhvervede for godt to år siden det landskendte ”Jantzens Hotel” i Gudhjem.

Og hvorfor så ikke bruge erfaringerne herfra og åbne hotel i den anden ende af øen?

Det har Lars i alt fald gjort nu – og resultatet af forvandlingen fra Hotel Herold til Hotel Kysten er et lille eventyr. Hasles 2.200 beboere har nu fået et nyt, smukt mødested, hvor der både serveres morgenmad og middag – og det er hotellets ønske at det skal være et mødested – ikke bare for turister, men også for de lokale.

(Artiklen fortsættes under billedet)

 

Hasle har undergået en spændende forvandling i de senere år, siger Lars Funding, byen har mange spændende kulturelle tilbud – og der bor mange yngre børnefamilier der. En spændende og aktiv by med masser af aktiviteter og liv.

Hotellet rummer også ”Restaurant Kysten” med god mad til rimelige priser. Her er alle velkomne til en god gang morgenmad eller dejlig middag, mens der om eftermiddagen er god kaffe, kager og drinks.

Hotellet byder på 22 værelser med hvert sit eget unika. Og man sover godt på værelserne: Der er investeret i helt nye senge, der næsten med garanti giver en god nattesøvn. Og så er der naturligvis også lynhurtigt wifi på hotellet.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hotel Kysten med det unikke placering ved Hasle havn

 

Hotellet er også et fortrinligt sted at holde bryllupper, receptioner, fødselsdage, mindehøjtideligheder m.m. Hotellet har et dejligt stort festlokale, hvor der kan bespises op til 100 gæster – og findes kun otte kilometer fra Rønne.

I lavsæsonen planlægger hotellet at invitere til såkaldt ”social dining” med jazz, opera eller hvad som helst: Efter samme opskrift som Tiger-butikkens opfinder Lennart Lajboschitz har gjort det i Absalons Kirke på Vesterbro i København: Her har han købt kirken og skabt et fantastisk mødested for alle aldre fra lokalområdet.

Et nyt kapitel
Sådan forestiller Lars Funding også, at festlokalet på Hotel Kysten skal danne ramme om hyggeligt samvær for Hasles beboere, når mørket falder hurtigere på – og turisterne er vendt hjem.

Der er også planer om julearrangementer og nytårsfest, men nu skal hotellet lige op at køre for at se, hvor stort behovet er.

Dørene er slået op til et nyt kapitel i bogen om det gamle hotel. Alle – turister og fastboende – er inviteret med til at skrive kapitlet.

Seneste artikler

Fik du læst?