Her komme opskriften på en let og lækker salat med røget makrel og kirsebær – lige til at spise efter en rigtig varm og lang sommerdag
Det er smeltende varmt i disse dage, og det er vi rigtigt mange, der nyder. Ud i haven, ud på stranden, ud i vandet…Eller hvad vi vil.
Men een ting er helt sikkert: Det er ikke i dag, vi kal have gule ærter med flæsk og pølse – eller flæskesteg med brun sauce.
Vi skal have noget nemt og let – og lækkert. En sprød og mættende sommersalat m. røget makrel og kirsebær. Og så gør det jo ikke noget, at det er en ret, der er fyldt med fiber og andre gode sager – og som passer sjældent godt til en kølig hvidvin eller måske let perlende rosé.
Lad os gå i gang med denne lækre sommerret. Den er beregnet til fire personer og kommer fra Arlas køkken.
Dette skal vi bruge:
Vand
Groft salt
Bulagalinser eller grønne linser fra Puy
(de sidste kaldes også delikatesselinser)
Tll dressing med mangochutney
200 gr Karolines Køkken® Hytteost 4%
2 spsk mild mangochutney
1/2 spsk friskpresset citronsaft
1/4 spsk groft salt
Ellers
350 går renset, røget makrel
100 gr rensede salatblade, fx frillicesalat
300 gr agurk i korte stave (
100 gr bælgede ærter
200 gr kirsebær i halve
Tilbehør
Ristet rugbrød
Sådan gør vi:
Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.
Dressingen: Hak hytteosten og de øvrige ingredienser ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. – eller til dressingen er glat. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
- Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad.
- Server salaten med dressing og ristet rugbrød.
Og så et glas kølig hvidvin eller rosé – eller bare iskold mineralvand med isterninger og en skive citron.
Velbekomme.