Skøn salat med makrel og kirsebær – til varme sommerdage

Her komme opskriften på en let og lækker salat med røget makrel og kirsebær – lige til at spise efter en rigtig varm og lang sommerdag

En skøn salat efter en varm og lang sommerdag. Perfekt til et glas kølig hvidvin. (Foto: Arla).

 

Det er smeltende varmt i disse dage, og det er vi rigtigt mange, der nyder. Ud i haven, ud på stranden, ud i vandet…Eller hvad vi vil.

Men een ting er helt sikkert: Det er ikke i dag, vi kal have gule ærter med flæsk og pølse – eller flæskesteg med brun sauce.

Vi skal have noget nemt og let – og lækkert. En sprød og mættende sommersalat m. røget makrel og kirsebær. Og så gør det jo ikke noget, at det er en ret, der er fyldt med fiber og andre gode sager – og som passer sjældent godt til en kølig hvidvin eller måske let perlende rosé.

Lad os gå i gang med denne lækre sommerret. Den er beregnet til fire personer og kommer fra Arlas køkken.

Dette skal vi bruge:

Vand
Groft salt
Bulagalinser eller grønne linser fra Puy
(de sidste kaldes også delikatesselinser)

Tll dressing med mangochutney

200 gr Karolines Køkken® Hytteost 4%
2 spsk mild mangochutney
1/2 spsk friskpresset citronsaft
1/4 spsk groft salt

Ellers

350 går renset, røget makrel
100 gr rensede salatblade, fx frillicesalat
300 gr agurk i korte stave (
100 gr bælgede ærter
200 gr kirsebær i halve

Tilbehør

Ristet rugbrød

Sådan gør vi:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt linser og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Hæld linserne i en sigte, brus over med koldt vand og lad dem dryppe af.

Dressingen: Hak hytteosten og de øvrige ingredienser ved hurtigste hastighed i ca. 3 min. – eller til dressingen er glat. Stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

  • Del den rensede makrel i mundrette bidder. Anret salatblade, agurk, linser, ærter, makrel, og kirsebær lagvis i et fad.
  • Server salaten med dressing og ristet rugbrød.

Og så et glas kølig hvidvin eller rosé – eller bare iskold mineralvand med isterninger og en skive citron.

Velbekomme.

Fik du læst?