PLE viser stor stabilitet og ruster sig til store projekter

ERHVERV: Bornholms største entreprenørvirksomhed PLE udviser stor stabilitet med en gentagelse af omsætningsniveauet fra 2021 på 142 millioner kroner. Samtidig vælger virksomheden at konsolidere årets overskud på godt 5¨fem millioner kroner på egenkapitalen og dermed ruste sig til de kommende historisk store projekter.

PL Enterprise i Rønne.

 

PLE ruster sig og oplyser, at virksomheden ikke udlodder udbytte for regnskabsåret. Flere store projekter venter: Fokus bliver blandt andet på Almegårds kaserne samt totalrenoveringen for BO42 på Rosenvej, Gartnervangen og Thorkildsvej, der gennemføres i samarbejde med Nordbornholms Byggeforretning.

Med udgangspunkt i en fastholdelse af omsætningsniveauet fra de seneste år, har selskabet formået at forbedre overskudsgraden og dermed sikre et resultat på godt fem millioner kroner. Direktør Jens Koefoed glæder sig over at året er forløbet bedre end forventet ved starten af 2022 og siger:

Stabil samarbejdspartner
”Vores evne til at udvise stabilitet i både aktivitet og indtjening i mere end 25 år har betydet, at vi i vores kunders øjne vurderes som en særdeles stabil samarbejdspartner. Dette har bragt os i gunstige situationer ved nye udbudsrunder, fordi der udvises stor tillid til vores organisations evne til at gennemføre meget store projekter.

Vores store fokus på faglighed, lønsomhed og samarbejde på tværs, afspejler sig både i vores resultat for 2022, men i høj grad også i vores fremtidige projekter”

Klima og miljø

PLE forfølger ambition om at blive certificeret på klima-, miljø- og arbejdsmiljø standarder. Jens Koefoed fortsætter:

“For at ruste os til fremtidens aktiviteter og for at cementere vores position som den førende entreprenør på Bornholm, har vi valgt at igangsætte og gennemføre ISO-certificeringer på de for os essentielle områder indenfor kvalitet, miljø og arbejdsmiljø.

”Det er vigtigt for os fortsat at være anset som en professionel entreprenør på højeste plan, hvor vi både internt i virksomheden og eksternt i vores omgivelser kan dokumentere at vi arbejder ansvarligt og miljøbevidst med vores medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.”

Historisk ordrebeholdning
PLE har i begyndelsen af 2023 påtaget sig opgaver, der efter bornholmsk målestok har historiske høje værdier. Således er ordrebeholdningen i det aflagte regnskab steget til et historisk højt niveau, hvor specielt renoveringsopgaven hos BO42 på Rosenvej, Gartnervangen og Thorkildsvej påvirker aktivitetsforventningerne.

Siden ledelsens underskrift af regnskabet, er der yderligere underskrevet en betinget kontrakt med Forsvarets Ejendomsstyrelse vedrørende udvidelsen af Almegårds Kaserne, således kan ordrebeholdningen pr. dags dato opgøres til et historisk højt niveau på ca. 390 millioner kroner.

(Fortsættes under billedet)

Jens Koefoed

 

”Vi er utroligt stolte over den tillid, der er udvist fra vores kunder i forbindelse med indgåelsen af de store aftaler, der for os bekræfter at vi gør de rigtige ting. Samtidig er vi glade for at aktiviteterne holdes på bornholmske hænder, til gavn for vores medarbejdere og Bornholm som øsamfund. Vi ved at vi har et ansvar, som Bornholms største entreprenør, for at involvere både vores egne medarbejdere, men i lige så høj grad vores gode lokale samarbejdspartnere, der på disse nye store projekter også kommer til at opleve en øget aktivitet. En ordrebeholdning i denne størrelsesorden betyder samtidig at vi er godt rustet til at møde de vækstambitioner, vi i PLE har udstukket for de kommende år. Vi er tilgængelige og vil fortsat påtage os nye opgaver, der understøtter vores faggrupper. Derudover vil vi uændret servicere vores trofaste eksisterende kunder, der har samarbejdet med os igennem mange år,” siger Jens Koefoed.

Beskæftiger 161 personer
I 2022 beskæftigede PLE i alt 161 personer, som på grund af sæsonarbejde svarer til 117 fuldtidsansatte.

”PLE er en af Bornholms største arbejdspladser og fokuserer fortsat på at sikre de bedste kompetencer inden for de fag, vi beskæftiger os med. Som en naturlig konsekvens af vores store ordrebeholdning og forventninger til fremtiden, forventer vi at udvide vores organisation målrettet til at understøtte vores aktiviteter. Vi er stolte af fortsat at kunne bidrage positivt til det bornholmske samfund igennem vores gennemførelse af projekter til gavn for vores ø,” slutter Jens Koefoed.

PLE er 100 pct. ejet af Koefoed Holding ApS som er 100 pct. ejet af direktør Jens Koefoed.

Seneste artikler

Fik du læst?