Mindeord: Curt Kjøller-Hansen

Mindeord fra Nexø Rotary Klub ved Curt Kjøller-Hansens død.

 Curt Kjøller-Hansen var født og opvokset i Rønne. Efter hans embedseksamen som læg, vendte Curt tilbage til fødeøen, hvor han startede privat lægepraksis i Aasen i Nexø i 1964, samtidig blev han overlæge på Nexø Sygehus indtil det lukkede i 1989, (i øvrigt sammen med et andet Rotary medlem, overlæge og kompagnon  N. O. Madsen). Curt Kjøller-Hansen solgte sit lægepraksis i 1998, men fortsatte som kommunallæge helt frem til 2017!

Curt Kjøller-Hansen blev optaget i Nexø Rotary Klub 25. okt. 1972, da han var 41 år.

Han startede i klubben med den tunge sekretærpost – det var dengang, vi skulle duplikere fra en stencil, og sende rundt til medlemmerne, til distriktet og til Rotary Danmark – hver uge.

Herefter bestrid Curt Kjøller-Hansen adskillige formandsposter og blev præsident i 1978/79.

Igen formand i diverse klubtjenester, faktisk bestred Curt Kjøller-Hansen 12 formandsposter, og var desuden vicepræsident to gange. De sidste mange år i klubben var han permanent formand for musikudvalget.

Curt var en suveræn mester i tekst og tale, ja, en ren ordekvilibrist – Curts indlæg og tre minutter trak altid fuldt hus, Curts lune og ofte sjove indlæg har været til inspiration for mange af os – og så naturligvis hans musikalitet. Noget af det første han foretog sig i klubben, var at anskaffe os et piano, så han kunne akkompagnere vores sang, som vi altid starter møderne med.

Curt var eminent til at forfatte sange til os og holde nogle flotte taler ved festlige lejligheder – på klingende bornholmsk, vel at forstå – umiddelbart lød det altid som han lavede dem på stående fod – men Inga har fortalt, at han brugte meget tid hjemme på forberedelse.

Så bag Curt, stod en stærk kvinde, hans hustru Inga.

Curt Kjøller-Hansen meldte sig ud af Nexø Rotary Klub 5. juli 2017 på grund af svigtende bentøj. Han var således medlem af klubben i hele 45 år.

Curt Kjøller-Hansen var en kammerat, vi så op til.

Æret være Curt Kjøller-Hansens minde!

f/Nexø Rotary Klub

Erling Munk 

Seneste artikler

Fik du læst?

Samtalesalon om ensomhed

ENSOMHED: Frivillig forum Bornholm ønsker at sætte fokus på, hvordan det bornholmske foreningsliv kan være med til at forebygge ensomhed blandt bornholmerne   Frivillig forum

Læs mere »

Dukketeater i Svanekegaarden

VINTERFERIE: Teatergruppen “Dansk Rakkerpak” viser dukketeater i Svanekegaarden  – forestillinger fredag og lørdag   Teatergruppen Teater FasterCool, også kendt som Dansk Rakkerpak,  gæster Svanekegaarden i

Læs mere »