Laura vil arbejde for de svageste

FOLKETINGSVALG 22′: 34-årige Laura Kofod er ikke alene medlem af kommunalbestyrelsen for Enhedslisten på Bornholm – hun er også sit partis spidskandidat til Folketinget – og hun vil arbejde for de svageste i vort samfund

Laura Kofoed – opstiller til Folketinget

 

Der er engagement og glød i 34-årige Laura Kofods stemme, når hun fortæller om sit politiske arbejde og sine interesser.

Og ja – politik fylder endog meget i den unge politikers liv, det erkender hun, så der bliver ikke så meget tid til overs til fest og ballade.

Men der skal skam være tid til at hygge sig med venner og bekendte – ikke sjældent med et fornøjeligt brætspil, som er en af de ting, der kan adsprede Laura og få tankerne lidt væk fra det politiske arbejde – og hendes daglige erhverv som politiske konsulent hus Rådet for Socialt Udsatte – en af de statslige institutioner , der er flyttet ud fra hovedstadsområdet og som er årsag til, at Albertslund-pigen Laura nu er blevet bornholmer. Eller i hvert fald bor og arbejder på øen.

Hun har – som efternavnet antyder – bornholmske aner. Oldefar var fra Sandvig.

Nærkontakt med havet

Og hun er i øvrigt vældig glad for at være vendt “hjem” til Bornholm. Det er noget med at være i nærkontakt med havet næsten hver eneste dag, noget med den enestående natur, som Laura holder meget af at færdes i, når hun altså ikke er optaget af sit vigtige arbejde i rådet – eller af arbejdet i kommunalbestyrelsen.

“Det er dejligt at kunne komme så hurtigt ud i skoven eller ud i klipperne, hvis det er det, man vil,” siger hun.

Og hun nyder at færdes ude – og meget gerne på svampejagt, ligesom hun også kan koble af med en god bog.

Statskundskab

Laura har sin baggrund i orden, hvis det skulle blive til et valg til Folketinget: En universitetsuddannelse som cand.scient pol. Den uddannelse, som flere af vore største politikere også har taget.

Og tag ikke fejl: Ambitionerne, de politiske ambitioner, fejler ikke noget hos Laura, der brænder for de svageste i vort samfund – ligesom for alle de andre store problematikker, vore politikere på Christiansborg forventes at arbejde med i de kommende år: Klima, uddannelse, sundhed m.m.

Store områder, der alle kræver hurtig og vidtgående beslutninger – beslutninger og en stor arbejdsindsats, som Laura er klar til at levere.

Et engageret menneske

Eller som hun skriver om sig selv på LinkedIn:

“Jeg er et engageret menneske, dert får energi af at arbejde for en vigtig sag. Jeg er uddannet i statskundskab og har undervejs og siden arbejdet med at sætte politisk gennem strategisk kampagnearbejde.”

Hvis kampagnen op til dette folketingsvalg skulle give pote, så må Laura sige farvel til pladsen i Bornholms kommunalbestyrelse, idet Enhedslisten ikke tillader “dobbeltmandater”.

Men det er hun også klar til, fordi hun opfatter et folketingsmandat som et fuldtidsarbejde – i modsætning til adskillige andre medlemmer af Tinget, der mener at kunne beskæftige sig med meget andet ved siden af.

At stemme på hendes parti eller ej: Godt at vide, at man får en 100 pct. indsats fra Laura.

På venstrefløjen

Hendes politiske, familiemæssige baggrund er på venstrefløjen. Forældrene var SF’ere, og Laura erkender med et lille smil, at også hun har været SF’er, i ungdomsorganisationen, inden hun begyndte at interessere sig for studenterpolitik, bl. a. i Danske Studenters Fællesråd. Hun er vokset op med 1.maj-fester og meldte sig senere ind i Enhedslisten.

Laura ser frem til valget, og hvis hun skule blive valgt ind, er der flere ting, hun vil arbejde for: Hun vil arbejde for at forbedre klimaet, flere og billigere boliger, bekæmpe fattigdom i vort samfund – og arbejde for en menneskevenlig flygtningepolitik.

Og mange andre emner, som dette engagerede og politiske menneske brænder for.

 

Seneste artikler

Fik du læst?