Kærlighed til vin skabte ny butik

Jon Vejbæk og Thomas Kristensen laver begge noget helt andet til hverdag, men i dag åbner de en ny vinbutik i Rønne. “Det er jo sundt at have en hobby”, siger de og byder velkommen til en anderledes vinbutik “Hos Jon og Thomas”.

Thomas Kristensen (tv.) og Jon Vejbæk – ny vinhandel i Rønne. (Foto: Torben Ager)

 

Nogle spiller fodbold, andre går til ridning. Og nogle er interesserede i vin.

Det sidste er tilfældet for vennerne Thomas Kristensen, 39 og Jon Vejbæk, 40 – og derfor besluttede de sig for at åbne en ny vinhandel i Østergade 43 i Rønne, så de bedre kunne pleje deres glæde ved vin.

Som sagt, så gjort og i dag kan de byde velkommen til vinhandlen “Hos Jon og Thomas”. Og de siger, at man er meget velkommen til at kigge forbi og få et kig på deres spændende udvalg af både vin og spiritus. (Er det nødvendigt at tilføje, at der bliver taget hensyn til gældende corona-regler?

Åbent onsdag til lørdag

Vinhandlen vil fra nu af holder åbent fra onsdag til lørdag, for begge de to vininteresserede venner har andet arbejde ved siden af, som de skal passe. Jon har sit eget murerfirma, og fordi han nu skal til at handle med vin, sår bliver murerskeen ikke lagt væk. Og Thomas har sin socialpædaogiske virksomhed, som han skal passe – og det er i øvrigt i denne virksomheds tidligere lokaler, at der nu skal smages på og sælges vin.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Der er også et stort udvalg af spiritus hos Jon og Thomas .- bl.a. 40 forskellige slags rom…(Foto: Torben Ager)

 

“Vi har fundet et helt andet udvalg af vine end de, man kan købe i supermarkederne. Det synes vi jo er lidt spændende – og forhåbentligt vore kunder også”, siger den nyslåede vinhandler Jon Vejbæk.

Et af klenodierne på hylderne er den verdensberømte, spanske vin “Pingus”, produceret af danskeren Peter Sisseck på dennes vingård i Spanien. Vinene er international vurderet som nogle af de fineste, røde vine i verden. Nogle af årgangene koster mere end en knallert, men Jon og Thomas har en Pingus til kr. 995,-

“Vi har jo haft travlt i de sidste dage, så det ender nok med, at vi åbner sådan en flaske i eftermiddag efter fyraften”, siger Jon Vejbæk med et forventningsfuldt smil.

Vine fra en 50’er

Men rolig nu: Der er naturligvis vine også i helt andre prisklasser også, de fås fra omkring en 50’er og opefter.

Og der er hyggeligt i den nye vinhandel, og så er det altid rart at få en god sludder om hvilke vine, der passer til maden eller til en hyggestund derhjemme, hvor vi jo allesammen er rigtig meget i disse tider.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hos Jon & Thomas findes et stort udvalg af fine kvalitet vine (Foto: Torben Ager)

 

Det er Thomas, der første og fremmest er specialist indenfor vine, mens Jon mest tager sig af spiritus. Han fortæller, at der bl.a. er mere end 40 forskellige slags rom at vælge i mellem – og Cuba er da også den første destination, han vælger at rejse til, når vi allesammen kan komme ud i det store verden igen.

Udover vin og spiritus kan man også købe den fine kaffe fra det bornholmske kafferisteri Buchwald samt de lækre godbidder fra Svaneke Chokoladeri.

Jo, de ved, hvad der er godt, de to nye vinhandlere, så nu kan alle vinelskere bare møde ind og vælge druer fra forskellige lande, lige fra Frankrig og Tyskland til Californien og Australien.

Brænder for sagen

Og det er altid en fornøjelse at tale om ting med folk, der virkelig brænder for deres sag.

“Vi har begge talt vin så meget og så længe, at det virkede som en god idé at åbne en vinhandel. Måske det også er et udslag af 40 års-krisen, nu skulle der altså ske noget”, slutter Jon Vejbæk med et stort smil.

Seneste artikler

Fik du læst?