Gudhjem rundt – nu med guide

Søndag var der for første gang lokalhistorisk vandretur med naturvejleder Torsten Sletskov. Deltagerne – lokale og turister kom godt rundt i Gudhjem og omegn…

Ert udsnit af deltagerne, der havde en skøn søndag i Gudhjem sammen med naturvejleder Torsten Sletskov.

 

Af Pernille Lindblom

Mange kender naturvejleder Torsten Sletskov fra de guidede ture i Hasle, men søndag var det Gudhjem og den omkringliggende natur, der var på dagsordenen.

På trods af, at dagen var en af årets varmeste, var Gudhjem Museums Hanne Strøby godt tilfreds med antallet af fremmødte, der både talte lokale, og danske turister. Faktisk deltog Hanne selv i turen, for bedre efterfølgende, at kunne evaluere turen sammen med Torsten og et par øvrige deltagere.

Og der var ingen tvivl. Den to timer lange vandretur, startende ad Brøddegade til Hestestenene, videre til bjergsøen Gråmyr samt Holkadalen, var lige så smuk og informativ, som ventet. Derfor glæder man sig over, at turen gentages de kommende tre søndage.
Har man fået lyst til at deltage, er man velkommen uden forudgående tilmelding, fortæller Hanne Strøby. Man møder bare op ved museet kl. 14 og efter at deltagergebyret på 80 kroner er betalt, er der også gratis adgang til kunstnergruppen Holkahestens udstilling. Turen varer et par timer.

 

Hvor skal vi hen du?

Torsten Sletskov tilføjer, at såfremt man har forslag og ønsker til andre ruter og temaer, så hører han gerne om det. Hvem ved, måske kan de realiseres allerede til næste år?

Gudhjem Museum ligger på toppen af byen, indrettet dels i den gamle stationsbygning og dels i en nyere udstillingsbygning. Hvert år vises en række, skiftende kunstudstillinger. Men også lokalhistorien har sin plads på museet med egne udstillinger. Museet rummer desuden Gudhjem lokalarkiv, som kan besøges efter aftale.

Museet ejes og drives af Gudhjem By- og Museumsforening, der også benytter huset til borgermøder og foredrag, ligesom foreningen holder forskellige arrangementer i byen.

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?