Godmorgen Bornholm

Onsdag 21. oktober – Ursulas dag eller 11.000 jomfruers dag
Legenden om den kristne kongedatter fra Bretagne, som år 451 var på bods­rejse til Rom sammen med 10.999 andre kristne jomfruer. Alle, på nær Ursula, blev skændet, mishandlet og dræbt af hunnerne. Da Ursula nægtede at gifte sig med hunnerkongen, blev også hun dræbt.

En bid af smukke Svaneke med Utzon´s vandtårn set en kølig oktober dag

Onsdagen starter overskyet og i løbet af formiddagen til tider regn med en svag til jævn sydlig vind, der tiltager og bliver jævn til hård.
Temperaturen bliver hele døgnet omkring 11 grader.
I aften og i nat regn eller byger mange steder, men ud på natten klarer det lidt op sydfra, dog med byger.
Vinden tiltager til frisk vind til kuling fra sydvest og vest, stedvis med vindstød op til hård eller stormende kuling, sidst på natten lidt aftagende.

Bølgehøjden bliver omkring 1.5m
Luftfugtighed 98%
Lufttryk: 1009hPa
Uv index: 1.2

Vi siger tillykke til:
Knud Romer fylder 60 år – forfatter
Henning Sprogøe fylder 67 år – skuespiller

Hvad der ellers sket på datoen 21. oktober
1997:
En plejehjemsassistent bliver sigtet for at have dræbt 22 beboere på plejehjemmet Plejebo i København. Hun bliver senere frikendt for samtlige anklager.

1996:
TeleDanmarks hidtidige monopol på telemarkedet bliver brudt. Det svenskejede selskab NetCom præ­sen­te­rer sit alternativ under sloganet Tast 1001 – langt billigere.

1993:
Bille Augusts filmatisering af succesromanen Åndernes Hus har verdenspremiere i München. Den er skrevet af den chilenske forfatter Isabel Allende. Et par måneder senere får filmen dansk premiere.

1973:
Leif Panduros tv-stykke I Adams Verden bliver vist i Danmarks Radios monopol-tv.

1970 – 50 år siden:
Den nye Lillebæltsbro bliver indviet af kong Frederik 9. Det er 35 år siden, der første gang kom bro over bæltet mellem Jylland og Fyn.

1969:
Verdens første sexmesse åbner i K.B. Hallen i København.

1960 – 60 år siden:
Den første danske atommarchdemonstration udgår fra Holbæk med kurs mod København. Der bliver de­mon­stre­ret mod atomvåben på dansk grund.

1945 – 75 år siden:
Franske kvinder kan for første gang stemme ved en folkeafstemning.

1879:
Efter mere end et års eksperimenter kan den amerikanske opfinder Thomas Edison præsentere den første brugbare glødelampe. Glødetråden er af kul, og brændetiden er omkring 13 timer.

Seneste artikler

Fik du læst?