Fremragende organist runder sommerkoncerterne af

Tirsdag 30. august kl. 20 holdes den sidste koncert i rækken af Skt. Nicolai Kirkes Sommerkoncerter for i år

Hanne Kuhlmann

Det er domorganist Hanne Kuhlmann, der vil spille en afvekslende koncert med musik fra det fransk-symfoniske repertoire. Værker af Cesar Franck, Camille Saint-Saëns, Joseph Bonnet og Charles-Marie Widor er på programmet.

Fransk-symfonisk musik kræver et orgel af en vis størrelse og udformning for at kunne realiseres tilfredsstillende. Skt. Nicolai Kirke råder over et koncertorgel på 51 stemmer, som til fulde kan leve op til dette. Orglet er udbygget og omintoneret i flere omgange, og fremstår nu som et alsidigt koncertinstrument, der hører til blandt de 20 største i Danmark.

Domkirken i København

Hanne Kuhlmann besidder en af de mest prestigefulde stillinger i den danske orgelverden – nemlig domorganiststillingen ved Københavns Domkirke, hvor hun har været ansat siden 2008.

Sideløbende med sin tjeneste i Domkirken har Hanne Kuhlmann en omfattende karriere som koncertorganist i ind- og udland, og hun hører til blandt de bedste på sit felt.

Der er entré til koncerten og dørene åbnes en time før.

Seneste artikler

Fik du læst?

Julejazz på Svanekegarden

  MUSIK: Onsdag 6. december kl. 19.30 tænder Svanekegaarden for alvor op under julestemningen, når den anerkendte svenske jazzsangerinde Viktoria Tolstoy og hendes nordiske kvartet

Læs mere »