Fra Schubert til herlig jazz i efterårsferien på Svanekegården

Der er gode tilbud til både børn og voksne på Svanekegaarden i efterårsferien

Trio Vitruvi – klassisk til børn og voksne.

 

Svanekegaarden har som sædvanligt noget godt i posen til alle aldre – også i den kommende efterårsferie.

Lørdag 10. oktober kl. 17 er det Trio ZOOM, der kommer på besøg. Johan Bridger, percussion, Kristoffer Hyldig, piano og Stefan Baur på saxofon præsenterer publikum for ældre fransk musik blandet med nyere japansk, new zealandsk og swingende balkanrytmer.

Trio ZOOM er tre karismatiske solister forenet i virtuos og inderlig klassisk kammermusik i opdateret form. De tre udgør samtidig et klassisk ensemble, der har en stor kærlighed til og respekt for den klassiske tradition og samtidig en vision for fremtiden.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Nulle – still going strong

 

Søndag 11. oktober kl. 15.30 er der herlig jazz i Svaneke: Her er det Nulle, der møder Den Faste Trio, der består af Thor Backhausen, Lars Juul og Michael Friis. Dagens gæst er Elith “Nulle” Nykjær Jørgensen som bl.a. er kendt fra sin egen gruppe “Nulle & Verdensorkestret”, som har eksisteret siden slutningen af 1980’erne, og hvor han spiller klarinet.

I 11 år lavede han TV sammen med Poul Nesgaard på “Ungdomsredaktionen”. Som musiker spiller Elith Nykjær både klarinet, altsaxofon og mundharmonika.

Trods sin efterhånden høje alder er Nulle stadig godt fremme på beatet og i høj grad aktiv på den danske jazzscene, hvor han arbejder sammen med alle aldersgrupper og kommer vidt omkring.

En aften med Schubert

Mandag 12. oktober kl. 19.30 får Svanekegaarden besøg af Trio Vitruvi  til “En aften med Schubert”. Programmet består af Schuberts Klavertrio i B dur og efter pausen bydes på  Schuberts Forellekvintetten i A-dur.

Trio Vitruvi består af Niklas Walentin (violin), Alexander McKenzie (piano) og Jacob la Cour (cello),  men da en trio ikke kan spille en kvintet uden hjælp, så har de tre unge herrer allieret sig med Mattias Palm på kontrabas) og Marie Louise Jensen på bratsch.

Det er for bøøørrn!

Tirsdag 13. oktober kl. 10 er der klassisk for børn  – også med Trio Vitruvi.  Her vil Niklas, Alexander og Jacob fortælle om musikken og spiller børnevenlig musik.

Der bliver uddrag fra Dyrenes Karneval af den franske komponist Camille Saint -Saëns, krydret med “Bjørnen sover” (melodi af Carl Michael Bellmann) samt forskellige andre børnesange med klassisk oprindelsen.

Trioen vil også præsentere nogle små sjove konkurrencer, og så skal musikken tegnes. Kort sagt en spændende oplevelse for både store og små.

 

Seneste artikler

Fik du læst?