Forældre skal deltage i undersøgelse om skoler

Bornholms Regionskommune inviterer endnu engang forældre på Bornholm til at deltage i en skoleundersøgelse, som sætter fokus på baggrunden for forældres skolevalg til deres børn og måler tilfredsheden med de bornholmske folkeskoler. 

Undersøgelse om. skolevalg på Bornholm på vej. (Foto: Torben Ager)

Både i 2018, og nu i 2020, er det børne- og skoleudvalget, der har bestilt den skoleundersøgelse, der nu er på vej til forældrene på Bornholm. Udvalgsformand for børne- og skoleudvalget Morten Riis forklarer, hvorfor man ønsker en undersøgelse:

“Målet er at skabe den bedste folkeskole, vi kan på Bornholm og udvikle den sammen med forældrene. For at kunne gøre det, vil vi blandt andet gerne høre forældrene om, hvad der er vigtigt for dem, når de vælger skole til deres børn. Hvad der er baggrunden for et eventuelt skoleskifte? Ligesom vi også gerne vil høre, hvordan de oplever vores folkeskole på Bornholm.”

Ved at gennemføre endnu en skoleundersøgelse vil kommunen få en vigtig information fra forældrene og ligeledes se, om der er sket en udvikling siden undersøgelsen blev gennemført i 2018.

Tre grupper forældre får invitation 
Grundlaget for skoleundersøgelsen er primært tre spørgeskemaundersøgelser, der sendes ud til tre forskellige grupper af forældre via e-boks. Det sker onsdag 21. oktober. I det brev, som forældrene modtager, er der et link til et spørgeskema, som aktiveres ved at klikke på linket.

De tre forskellige grupper af forældre, der vil modtage en invitation er:

  • Alle forældre til børn i folkeskolen på Bornholm.
  • Forældre der har valgt skoleskift for deres barn fra en folkeskole til en fri- eller privatskole de seneste to skoleår.
  • Forældre der har valgt en fri- eller privatskole til deres børn med skolestart i 0. klasse i 2019 og 2020.

De tre spørgeskemaer kan besvares til og med mandag 30. november 2020.

Seneste artikler

Fik du læst?