En god dag…

Jeg vidste det straks fra morgenstunden: Det ville blive en god dag: Solen strømmede ind ad vinduerne, i det fjerne så jeg to sejlskibe vugge ude på Østersøen – og jeg skulle straks i bad og i tøjet for at køre en tur tværs over øen i det smukke forårsvejr for at lave et interview med et spændende menneske.

Det blev et godt interview – krydret med mandens evne til at lave en god kop kaffe og skabe en hyggelig atmosfære omkring sig.

Herefter en ny skøn køretur tilbage igen – når foråret rigtigt viser sig for sin mest charmerende side, så er der ikke mange steder her i landet, der kan hamle op med Bornholm.

Turen gennem Almindingen er alene en fantastisk oplevelse, måske især lige nu, lige før de mange turister kommer til øen.

De skal være velkomne – vi andre får også glæde af det, når hele øen er åben og cafestolene sættes udenfor, ismaskinerne begynder at snurre – og musikken spiller om aftenen i havnene.

Jeg får lyst til at standse bilen og gå en lille tur – hov, hvad var det dog for en stor fugl, en duehøg? Ornitologi er ikke en af mine spidskompetencer.

Heller ikke det.

Men andre fugle synger om kap, det er lige før, at man får lyst at bryde ud i Poul Reichhardts “Er du dus med himlens fugle…”

Det sker ikke, der kan jo komme andre mennesker.

Og det er lige netop hvad der sker, et kort “godmorgen” og et fortroligt blik – vi er begge ude og nyde den pragtfulde, bornholmske natur.

Og så hjem til nybagte boller og blødkogte æg, netop erhvervet ved en vejbod. Der er altså forskel på smagen af æg..nylagte æg smager helt fantastisk.

Hjemme skal den gammeldags, italienske espressomaskine over ilden….god kaffe er vigtig – og ja: Dagen kunne ikke have fået en bedre begyndelse.

Det blev en god dag.

PS: At den om nogle timer sluttes af på en af øens bedste restauranter, den i Bølshavn, gør ikke dagen meget ringere…

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Fik konfiskeret kniv

  POLITI: I forbindelse med Toldstyrelsens kontrol ved færgen fra Sassnitz blev føreren af en personbil fundet i besiddelse af en kniv uden anerkendelsesværdigt formål.

Læs mere »