Det bornholmske kunsthåndværk hyldes på Folkemødet

Fotoudstilling med værkstedsportrætter af bornholmske kunsthåndværkere vil fra torsdag 16. juni kunne opleves på Folkemødet.

Udstilling med værkstedsportrætter af lokale kunsthåndværkere.

 

Når Folkemødet fra torsdag 16. juni finder sted i Allinge, vil der imellem telte og boder også være mulighed for at opleve en udstilling med værkstedsportrætter af lokale kunsthåndværkere. 13 standere med portrætter er opstillet i to områder på festivalområdet, på Kampeløkke Havn og på Havnegade.

Kunsthåndværket har været en del af Bornholms DNA i flere hundrede år. I 1800-tallet lå der pottemagere på hvert et hjørne, og der er stadig ler og kaolin i jorden, som de bornholmske kunsthåndværkere bruger i deres produktion.

Stærkere end nogensinde

I dag er Bornholm det sted i Danmark som har den højeste koncentration af kunsthåndværkere, og det bornholmske kunsthåndværk står stærkere end nogensinde. Nye værksteder skyder op i de bornholmske lokalmiljøer, og der er i dag et levende, ungt miljø, som står på skuldrene af en lang historie og tradition indenfor kunsthåndværk.

Formålet med udstillingen er at fortælle om Bornholms status som World Craft Region samt hylde kunsthåndværket og de mennesker, som har dedikeret deres liv til at arbejde med hænderne og skabe genstande, der giver os andre en særlig oplevelse og følelse. Noget der taler til dig som menneske og vidner om autenticitet og veludført håndværk.

International anderkendelse

Sekretariatsleder for Maker’s Island Bornholm, Dorthe Møller Paulsen, siger:

”Vi vil gerne gøre opmærksom på den særlige status indenfor kunsthåndværk som Bornholm har og som blev anerkendt i 2017, hvor Bornholm som det første sted i Europa og den første ø i verden blev udnævnt til World Craft Region. En titel som tildeles af World Craft Council, der er den største internationale organisation for kunsthåndværk i verden. Titlen er en international anerkendelse af Bornholms unikke kunsthåndværkermiljø som har en høj koncentration af talent, faglighed, tradition, kvalitet og samarbejder”.

Værkstedsportrætter

Udstillingen består af en serie af værkstedsportrætter af bornholmske kunsthåndværkere, unge og ældre – de fører traditionen videre, skaber fornyelse og udvikling og bringer kunsthåndværket ind i fremtiden.

Værkstedsportrætterne er taget af fotograf Rasmus Kvist. Portrætterne viser følgende kunsthåndværkere:

Anette Bjerregaard, Heidi Hentze, Anne Mette Hjorthshøj, Maibritt Jönsson, Kaori Juzu, Bodil Brandt, Charlotte Thorup, Mia Lerssi, Ejnar Paulsen, Sarah Oakman, Mette Duedahl, Eva Brandt, Gerner Jahncke, Iben Birch Bech, Gitte Helle, John Gibson, Maja Frendrup, Nynne Rosenkrantz, Simon Koefoed, Susanne Søllund, Timmi Kromann, Maj-Britt Zelmer Olsen.

Godt samarbejde

Alle de nævnte kunsthåndværkere er medlemmer af Arts and Crafts Association Bornholm som er partner i Maker’s Island.

Makers Island Bornholm er et samarbejde mellem aktørerne inden for kunsthåndværket på Bornholm. Samarbejdet skal udmønte Bornholms titel som World Craft Region i konkrete aktiviteter, der sikrer synergier, promovering, kompetenceudvikling og internationalisering. Bag Makers Island Bornholm står Arts & Crafts Association Bornholm, Bornholms Kunstmuseum, Grønbechs Gård, Hjorths Fabrik, Det Kongelige Akademi i Nexø, Destination Bornholm, Business Center Bornholm og Bornholms Regionskommune.

 

Fik du læst?

Brand i landbrugsmaskine

POLITI: Tirsdag eftermiddag opstod der brand i et landbrugsmaskine på Ibskervej i Ibsker. Branden var så voldsom, at Ibskervej måtte spærres for trafik. Branden kunne

Læs mere »