Den daglige vin til hakkebøffen

Vinhandler Thomas Kristensen (Hos Thomas – din vinhandel) giver vintips hver uge på Bornholmnyt.dk:

 

Vist er det skønt med en ædel og fin Bourgogne i glasset, vist er det fint med en kølig Sauternes til den gode blåskimmelost eller Parmaskinke, men mindre kan vel også gøre det?

Jeg tænker på den daglige hverdagsvin. Ikke een af de 40-kroners vine, der er masse fremstillet på deciderede vinfabrikker, men en hæderlig vin til en fornuftig penge?

En sådan vin er L’Ostal Cazes Ostalon Minervois 2014, som kan fås for kr. 79,-

En skøn og blød vin med den herlige eftersmag, som er værdsat af mange. En dejlig vin at nyde et glas eller to af, når man bare skal hygge sig en aftenstund, når blæsten tager til udenfor.

Bær og oliven

Denne vin har en dyb rubin-granatfarve og en voksende aroma af stuvet rød og sort frugt (kirsebær, jordbær, blackberry, blackcurrant), sorte oliven, røganvisning, saltløg og læder. Den har en smule alder på sig, og det begynder virkelig at vise sig.

Der er det sjove med vinene fra sydfranske Minervois, at de smagsmæssigt kan variere meget mere end vinene fra f.eks. Rhone. Men her har vi fat i en rigtig lækkerbid, som også er fortræffelig til de danske middagsborde – også en tirsdag eller onsdag aften, hvor det måske er frikadeller med spidskål eller hakkebøf med brun sauce, der står på bordet.

Eller hvad med at servere hakkebøffen med en rødvinssauce tilberedt på netop et par store sjatter af denne dejlige vin fra Minervois?

Seneste artikler

Fik du læst?