Chester er en rigtig træmand

Chester Due fra Vestermarie har altid beskæftiget sig med træ i alle afskygninger, og der er ikke dét, han ikke kan lave. Mød ham her…

Chester Due – et liv med træ. (Foto:Pernille Lindblom)

Af Pernille Lindblom

 

Den bornholmsk fødte Chester Due gæstede forleden Ø-tvs studie i Allinge, til en snak om, hvordan hans arbejde med træ har udviklet sig gennem årene.

Først i form af selvstændig tømrervirksomhed, men siden som en mindre designvirksomhed. Alt sammen afstedkommet af en god mavefornemmelse.

Chester og hans hustru bor i Vestermarie, men han er født og opvokset, i området omkring Ekkodalen. Dengang, var der ikke så meget at foretage sig der. Som ung mødtes man i biografen eller til bal. Og så var det sejt, at have en stor knallert. Det havde Chester.

Derudover, var det en fordel at kunne et håndværk, og for Chester blev det træet, der blev en levevej.

Tapas- og bøfplanker

I mange år ernærede han sig ved tømrerarbejde, men en dag købte han en såkaldt CNC fræser og udvidede sit repertoire til dét, der i dag fylder mest: Funktionelt æstetisk design i flere træsorter.Forkortelsen CNC betyder Computer Numerical Control og med en CNC fræser kan Chester opnå flere dimensioner i sine emner.

Det er nødvendigt, når han eksempelvis laver billedskærer arbejde. Nye produkter udvikles også gerne, og Chester hjælper af og til iværksættere med at fremstille prototyper i træ.

Butiks-skilte, spækbrædder og plankeborde udføres efter ønske i forskellige mål og træsorter. Tapas -og bøfplanker, bestilles af restauranter, både på Bornholm og Sjælland. Disse udføres oftest i eg, da træet tilfører en særlig smag til kødet på brættet.

En engel i julegave

Chester skar en stor, smuk,engel i egetræ til sin hustru et år. Den gav inspiration, til anvendelse af alle de mindre træstykker, der bliver til overs i det daglige. For som led i optimal udnyttelse af restmaterialerne kan afskæringerne bruges til at fremstille små figurer, som engle, eller ophæng til juletræet.

Chester, har altid fulgt sin mavefornemmelse. Også, når han skulle afgøre, om et nyt produkt var værd at satse på, eller ej. Han beslutter sig med lige dele fornuft og følelse og har formået at bevare sin glæde og nysgerrighed, gennem hele sit arbejdsliv.

Med glimt i øjet og et skævt smil, forsikrer Chester, at han slet ikke er færdig med at forny sig endnu. Han har nemlig købt en laserskærer, og dén er et helt kapitel af muligheder, for sig.

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »