Brygmester Jan Paul stopper hos Svaneke Bryghus

MENNESKER: Efter 18 gode år hos Svaneke Bryghus har Jan Paul lyst til nye udfordringer og mere frihed til at rejse, og han fratræder derfor sin stilling som brygmester med udgangen af august.

Brygmester Jan Paul. (Foto Kasper Buchardt)

 

Svaneke Bryghus vil bruge den kommende tid til at afsøge fremtidens brygger-setup og finde den rette person, som fremadrettet kan tegne bryggeriet på lige så fornem vis som Jan Paul har gjort det.

For 18 år siden kom Jan Paul til Svaneke Bryghus som en enorm ressource og vidensperson, og hans store ekspertise og passion for ølbrygning har været en afgørende faktor for Svaneke Bryghus historie og nuværende position i markedet.

Styr på gæren
I tidernes morgen fik Jan Paul styr på gæren og sikret en ensartet kvalitet på øllet. Sammen med stifteren Tim Stender fik Jan Paul opført det nuværende bryggeri i udkanten af Svaneke. Jan Paul har brygget i omegnen af 200 forskellige øl for Svaneke, og har på innovativ vis altid været på forkant med øl-udviklingen, og ikke mindst kunsten at skabe god øl i balance.

Blandt de første
Svaneke Bryghus var blandt de første specialbryggerier, der startede med at brygge alkoholfri øl. Jan Paul brænder for bæredygtig omstilling, og har også haft en stor rolle i Svaneke Bryghus grønne omstilling. Den viden vil han nu bringe ud i bryggeriverden, som freelancekonsulent med speciale i mikrobiologi og grønne teknologier i brygbranchen. Næste stop er et bryggeri i Georgien, og Jan Paul flytter derfor fra Bornholm i en periode.

Et kæmpe aktiv
”Der er ingen tvivl om, at Jan Paul har været et kæmpe aktiv for Svaneke Bryghus. Han har i den grad været med til at udvikle og præge bryggeriet, som jo i dag er et helt andet sted end da han startede for 18 år siden”, siger Steen Jespersen, adm. direktør for Svaneke Bryghus. ”Jan Pauls enorme viden om ølbrygning og gæren har været til en uundværlig ressource, men jeg har også respekt for, at Jan Paul vil udbrede sin viden og ud i verden, og mon ikke, at vi også selv vil gøre brug af hans kompetencer i fremtiden.”

Frie tøjler
”Hos Svaneke Bryghus har der altid været højt til loftet, og jeg har haft meget frie tøjler til at udvikle og skabe øl, som jeg mener de skal være. Jeg er meget taknemmelig for den tillid jeg har fået fra ejerkredsen til at skabe rammerne for godt og velfungerende bryggeri, og jeg er helt tryg ved at overlade brygningen til mit team af dygtige bryggere”, siger brygmester Jan Paul.

Han efterlader et yderst veldrevet bryggeri med et stærkt og kompetent bryggerteam, som fortsat vil udvikle Svaneke Bryghus. Bryggeriet vil derfor bruge den kommende tid på at afsøge interne og eksterne muligheder for det fremtidige setup.

 

Seneste artikler

Fik du læst?