Bornholm overtager formandskabet i Euroregion Baltic

Torsdag og fredag i denne uge bliver Bornholm centrum for en række møder i regi af Euroregion Baltic – et politisk samarbejde mellem regioner og kommuner i den sydlige del af Østersøen.

Bornholm bliver centrum for etb møde mellem regioner og kommuner i den sydlige del af Østersæøen

 

Euroregion Baltic (ERB) blev stiftet i februar 1998 og kan således på Bornholm fejre sit 25-års jubilæum – og det sker samtidig med at Bornholm for det kom-mende år overtager formandskabet i samarbejdet. Konkret bliver det kommunalbestyrelsesmedlem Mikael Benzon, der bliver ERB’s nye formand. Han er sammen med Heidi Burgedahl af kommunalbestyrelsen udpeget som Bornholms repræsentanter i ERB’s Styrelse.

Torsdag eftermiddag holdes i kommunalbestyrelsens mødesal på Landemærket i Rønne et politisk seminar. Temaet er: Grøn omstilling i en ny geopolitisk situation.

Sikkerhedspolitik

Krigen i Ukraine betyder at klimapolitik og energipolitik er blevet sikkerhedspolitik. Hvad betyder det for vores samarbejde i Østersøen?

Seniorforsker Trine Villumsen Berling fra det Danske Institut for Internationale Studier (DIIS) indleder seminaret med et foredrag, hvorefter et panel med en politiker fra hver af ERB’s medlemsregioner tager fat på debatten.

Møde i Nexø

Sideløbende med møderne i Rønne holdes i Møbelfabrikken i Nexø et seminar for lokale aktionsgrupper, med LAG-Bornholm som vært. Her er deltagelse fra både Polen og Sverige. Formålet er at drøfte de kommende års samarbejde i denne del af Østersøen mellem lokale aktionsgrupper – som er støttet under EU’s Landdistriktsprogram.

Middag i festsalen

Torsdag eftermiddag åbnes en retrospektiv foto-udstilling med et tilbageblik på de projekter som ERB har støttet de forgangne 25 år. Det sker i kommunens nye lokaliteter på Snorrebakken i Knudsker. Torsdag aften er afsat til fejring af jubilæet med en officiel middag i festsalen samme sted. Udover de mange gæster er også borgmester, kommunalbestyrelse og direktion indbudt.

Fredag formiddag er for alle gæster afsat til en studietur med fokus på Bornholm som kommende energi ø og om andre grønne projekter.
Det bliver til et besøg i det gamle elværk i Rønne – et kommende nationalt center for grøn energi, samt besøg hos BEOF på Rønne Havn.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »