Børn og unge vælger badminton til

En lang række initiativer er sat i søen for at få flere unge bornholmere til at spille badminton. De mange tiltag viser sig allerede nu i flere spillere i mange af øens idrætshaller.

Flere spiller badminton på Bornholm.

 

Der sker rigtig meget på den bornholmske badmintonfront netop nu. Flere klubber oplever tilgang af spillere, ikke mindst på ungdomssiden. Der er flere, der prøver kræfter med badmintonsporten, hvilket også viser sig i et øget antal tilmeldinger til de badmintonstævner, der arrangeres i DGI Badminton Bornholm regi. Et eksempel herpå er årets Bornholmsmesterskaber, hvor der var flere deltagerne end der har været de sidste mange år.

Den positive tendens er resultatet af en række tiltag, udvalget i DGI Badminton Bornholm har sat i søen. Ansættelsen af den erfarne badmintontræner Philip Fagralid, har givet mulighed for en masse aktiviteter, der er med til at fremme badmintonsporten på øen.

Badmintontræf
De fleste af øens skoler har det sidste halve år haft besøg af Philip, der har introduceret 3. til 5. klasserne for spillet med fjerbolden.

Over to dage i november mødtes syv af øens skoler til badmintontræf. Her var formålet at blive dus med badminton gennem leg og øvelser.

Eleverne på Campus Bornholm har også stiftet bekendtskab med badmintonsporten i håbet om at få nogle af dem, der har spillet tidligere, men er stoppet tilbage til sporten igen –  men også at inspirere potentielle kommende seniorspillere.

Nye spillere
Ude i klubberne er de frivillige trænere og ledere klar til at modtage de nye spillere og give dem gode oplevelser med badmintonsporten.

Til de spillere, der har spillet i flere år, eller bare gerne vil spille endnu mere badminton end egen klub tilbyder, inviterer Philip til fællestræning på tværs af klubberne hver anden søndag. Disse træninger har både klubber og spillere taget positivt imod, og det vrimler med unge badmintonspillere med mod på mere.

Seneste artikler

Fik du læst?

Læsning til eftertanke

En lang påskehøjtidelighed er overstået. En lang påskeferie vil nogen vel sige. Begge måder at udtrykke sig på kan være rigtig. Jeg foretrækker den første

Læs mere »