Alle unge på Bornholm fortjener et godt liv

UNGE:  Bornholms Regionskommune skal være med til at udvikle ungeindsatsen i et nyt projekt sammen med et antal andre udvalgte kommuner.

(Arkivfoto)

”Vi er rigtig glade for at Bornholms Regionskommune er blevet udvalgt til at deltage i Fremfærds-projektet om en sammenhængende ungeindsats, siger udvalgsformand for Erhvervs-, Bolig- og beskæftigelsesudvalget, Linda Kofoed Persson, og fortsætter, ”langt de fleste unge på Bornholm klarer sig fint, og får uddannelse og job, men vi har desværre også en del unge som af forskellige årsager er mere udfordret, og dem vil vi gerne gøre det bedre for.”

(Artiklen fortsættes under billedet)

Linda Persson (Foto: Torben Ager)

 

Forbedre mulighederne
Bornholms Regionskommunes ungeindsats, som er forankret i Center for Job, Uddannelse og Rekruttering, er blevet udvalgt til at deltage i et projekt som skal have fokus på at forbedre muligheden for at gennemføre en uddannelse eller komme i job for unge.

Det er et projekt under Fremfærd, som er et samarbejde mellem parterne på det kommunale arbejdsmarked om at udvikle velfærdssamfundets kerneopgaver. I dette tilfælde er det Kommunernes Landsforening(KL) og Dansk Socialrådgiverforening(DS) som er tovholdere på projektet.

En del på kontanthjælp
”Langt de fleste unge på Bornholm klarer sig fint i folkeskolen og påbegynder en ungdomsuddannelse,” konstaterer arbejdsmarkedschef Allan Westh:  ”Men desværre møder vi en del unge når de bliver 18 år, og vil søge kontanthjælp/uddannelseshjælp. Faktisk helt op til 15-20 procent. Mange kommer hurtigt videre i uddannelse og job, men der er desværre også en del unge som slås med betydelige udfordringer og som har brug for en anden hjælp og støtte for at komme videre i deres liv. Her håber vi at Fremfærdsprojektet kan være med til at sætte fokus på hvordan vi sammen med den unge lykkes bedst.

Den rigtige vej
Gitte Svart, leder af Ungeporten fortsætter: ” Vi vil gerne blive klogere på hvordan vi i højere grad sammen med den unge kan finde den rigtige vej til uddannelse eller job. Uddannelse er ikke altid det rigtige første valg. I mange tilfælde kan et job være det som skaber gejst og motivation, og så er det jo det rigtige valg.
Så kan uddannelse altid komme senere, og her skal vi være parate og tænke uddannelsesvejledning anderledes, så jobbet måske kan suppleres med en voksenlærlingeaftale eller en merit uddannelse når man f.eks. er blevet 25+ .

På Bornholm er der aktuelt ca. 150 unge 18-25 år som er potentielle deltagere i projektet. Unge som enten er på uddannelseshjælp eller anden offentlig forsørgelse, og som ikke umiddelbart kan starte på en uddannelse eller i et job.