Enhedslistens kamp mod landbruget truer det bornholmske samfund

FOLKETINGSVALG 22′: Danmarksdemokraterne går til angreb på Enhedslisten, der beskyldes for en “kamp mod landbruget, der kan være ødelæggende for hele det bornholmske samfund.”
Bornholms Landbrug & Fødevarer mejetærsker landbrug
Danmarksdemokraterne: Enhedslisten vil ødelægge Bornholms landbrug .(Foto: Torben Ager)

Danmarksdemokraterne – fhv. minister Inger Støjbergs nye parti, anklager nu Enhedslisten for “en kamp, der kan være ødelæggende for hele det bornholmske samfund.”

Spidskandidat for Danmarksdemokraterne på Bornholm, Vibeke Brønnum, siger:

“Mens landbruget i hele landet giver arbejde til knapt tre pct. af den samlede arbejdsstyrke, er beskæftigelsen på Bornholm i fødevaresektoren helt oppe på 10 pct.  Dertil kommer de mange selvstændige små virksomheder, de ansatte i butikker og andre steder i det private erhvervsliv og skolerne og daginstitutionerne som i et eller andet omfang er afhængige af at landmænd har penge de kan bruge i lokalsamfundet – den såkaldte “afledte beskæftigelse”.

Koster arbejdspladser

Vibeke Brønnum fortsætter:

“Den røde landbrugspolitik vil være ødelæggende for Bornholm. Alene Enhedslistens rigide politik på landbrugsområdet vil, i følge organisationen Landbrug & Fødevarer, nedlægge 40.000 arbejdpladser i landbruget på landsbasis. På Bornholm kan det betyde, at hundredevis af arbejdspladser i landbruget og følgeerhvervene forsvinder. Det vil være en katastrofe for hele det bornholmske samfund.

En af mine vigtigste mærkesager er at styrke det bornholmske landbrug, dels ved at sikre bedre støtte til grøn omstilling af konventionelle landbrug, dels ved at sikre bedre muligheder for godstransport fra og til Bornholm,” slutter Vibeke Brønnum.

Fik du læst?