Verdensberømt irsk kvartet vakte jubel i Rønne

Dublin Legends – endelig kom den verdensberømte kvartet til Bornholm. (Foto: Jesper Møller / Musikhuzet)

 

Af Torben Severinsen

Fredag aften havde Musikhuzet besøg af fire musikalske legender. Syv år har det taget, før det endelig lykkedes at få aftalen i hus. De fleste vil nikke genkendende til numre som Whisky in The Jar, Dirty Old Town, og The Wild Rover. Det er naturligvis det irske band The Dublin Legends, der viderefører arven efter the Dubliners.

Ventetiden værd

Og det var hele ventetiden værd. Det bornholmske publikum elskede de ældre drenge fra det sekund, de trådte ind på scenen. De tryllebandt med deres medfødte musikalske evner og glorværdige præstationer på violin, banjo og guitar. Det veloplagte publikum, hvor aldersgruppen var mellem 20 og 80 år, kvitterede med fællessang på de ikoniske klassikere. I forhold til mange af de koncerter The Dublin Legends normalt spiller, var det nærmest en intim koncert i udsolgt Musikhuzet.

The Dubliners

Legenderne i irsk folkemusik Sean Cannon, Shay Kavanagh, Paul Watchorn og Gerry O’Connor, valgte at videreføre arven fra The Dubliners, efter Barney Mckennas død og John Sheahan besluttede at stoppe i Dubliners, der blev grundlagt i 1962.

Dubliners har fans over hele jorden, og det var en stor glæde for dem, at The Dublin Legends blev dannet, og fortsatte hvor Dubliners stoppede.

 

Seneste artikler

Fik du læst?