Værtspar glæder sig over tre stjerner til Hotel Allinge

Brancheorganisationen for hotel, restaurant og turisme har givet Hotel Allinge tre, eftertragtede stjerner. 

Ellen og Thorbjørn – værtspar på Hotel Allinge (Fotos: Torben Ager)

 

Et af øens mest populære og søgte hoteller, Hotel Allinge, har nu papir, eller rettere stjerner, på kvaliteten: Hotellets ejer Thorbjørn Rafn kan pynte hotellet med hele tre stjerner, udstedt af den officielle, europæiske stjerne-myndighed, Hotel Stars Union, der anbefales som klassifikations- udsteder af den danske brancheorganisation for Hotel, Restaurant og Turisme, Horesta.
Thorbjørn Rafn kan med rette være stolt af denne udmærkelse – og kan nu kalde sit hotel for det eneste, trestjernede hotel i Allinge. Stjernesystemet er lidt af en jungle. Visse lande har egne systemer – og nogle hoteller er så rundhåndede, at de tildeler stjerner til sig selv. Det er selvfølgelig også det nemmeste og det billigste, men hvis man går op i stjerner her i Danmark, så skal man holde øje med, at det er Horesta og Hotelstars Union, der har udstedt stjernerne. For så holder de, hvad de lover.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Adgang til internet
Tre stjerner er til det gode mellemklassehotel. Blandt kravene er bl.a. at hotelværelserne skal have varme på badeværelset, der også skal være hårtørrer, renseservietter, sygrej, skopudseudstyr samt vaske- og strygeservice. Ligesom der skal være tilbud om drikkevarer i værelset. Der skal være plads til, at kufferterne kan sættes væk, ligesom der skal være t internetadgang enten på værelset eller andre steder på hotellet. Receptionen skal være åben 14 timer i døgnet, og personalet skal være tosproget engelsk/tysk. Men så kan man også placere de tre stjerner på et synligt sted, og det har Thorbjørn Rafn da også gjort  i hotellets reception.
Thorbjørn har en fortid i en anden del af servicebranchen, nemlig som forpagter af flere benzinstationer på øen, og han er da også både født og vokset op på Bornholm. Han gik i skole i Rø og i Allinge og blev udlært maskinarbejder i Søværnet, hvilket bragte ham til både Island og Færøerne ombord på et af marinens inspektionsskibe.
Han arbejdede som skibsmontør i Tejn, inden han blev forpagter af Shell-stationen i Allinge. Senere kom tankanlæg i Rønne og Aakirkeby til, indtil der kom knas i maskineriet, da stationerne blev overtaget af Circle K. Da blev Thorbjørn sagt op som forpagter – og hvad så?

Blev hotelejer
Den energiske Thorbjørn var ikke vant til at sidde med hænderne i skødet. Og i samarbejde med Væksthuset blev der udarbejdet budgetter og forretningsplan – og ideen med at overtage Hotel Allinge blev en realitet i 2017.
Det skulle vise sig at være en rigtig god idé – også, fordi hotellet nu er samarbejdspartner med busselskaber, der bringer turister til og fra øen, turister, som har fundet deres andet hjem i hotellet, mens de er på Bornholm.
Thorbjørn sidder altid selv i receptionen – klar til at byde velkommen og hjælpe gæsterne til rette, og det er noget, som folk kan lide – om de er fra Pedersker eller Paris.
Hotel Allinge er dermed med til at skabe omsætning på hele øen.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hotelejer Thorbjørn Rafn med det synlige bevis på de tre stjerner til Hotel Allinge

 

Gæsten fortalte ikke alt
Med så godt et forhold til hotellet, så betyder det mindre, når det bliver røre, som da et par gæster for et par uger siden kunne meddele, at de var blevet testet positive for Corona-virus efter en kort ferie på øen.
Thorbjørn og personale blev omgående testet – alle prøver var negative og hotellet, man var lige ved at sige som sædvanligt, blev rengjort ekstra grundigt.
Nu hygger gæsterne sig igen på hotellet, der har fået gode venner og faste besøgende fra ind- og udland gennem årene.
(En gæst, der blev testet positiv med Corona-virus hævdes i øvrigt at have opholdt sig  i Sverige kort inden opholdet på Bornholm, men det har gæsten ikke selv bekræftet. I følge disse forlydender har han i stedet for at gå i frivillig karantæne efter Sveriges-turen, taget plads i bussen og kørt med på ferie på Bornholm. Er det sandt, så er det natuligvis også meget nemmere bagefter at anklage rejseselskabet, der ellers kan smykke sig af sidste år at være kåret som ”Danmarks Bedste Rejsebureau” og som er fast samarbejdspartner med Hotel Allinge og andre virksomheder på øen.)
Et hotel kan umuligt gardere sig mod den slags, men Thorbjørn Rafn har ikke kommenteret den pågældende sag. For ham er det en æressag ikke at kommentere på gæsternes udtalelser – hvor urimelige de end kan forekomme.

(Artiklen fortsættes under billedet)

Hotel Allinge byder på et godt, dansk køkken.

 

Hverdag igen

Nu er hverdagen tilbage på hotellet, hvor et andet kendt ansigt i Allinge lyser op bag baren: Det er Thorbjørns viv gennem mange år, Ellen. Sammen har parret fire voksne børn, og det var da i øvrigt slet ikke meningen at Ellen skulle have arbejdet på hotellet. Hun havde sit eget udmærkede job som lægesekretær, men da en morgendame pludselig sagde op, så tog Ellen orlov et stykke tid for at give en hånd med på hotellet. Hun arbejder der endnu… og sådan kan det jo gå.
Hotellet har hele 55 nydelige værelser, og det hele passes af Thorbjørn og Ellen med tre stuepiger en kok og en gårdmand, der er på halv tid.
Og apropos kokken: Der tilberedes dejlig mad i hotellets restaurant, der naturligvis også er et søgt sted for fastboende og andre turister, der sætter pris på veltillavet dansk mad som forloren hare, flæskesteg og lækkerier som rabarbertrifli og andre søde sager.
Hotellet, der oprindelig var en grovvareforretning, har flere hundrede år på bagen, og de historiske bygninger danner også rammer om et væld af selskaber som fødselsdage, bryllupper mm.
Der er alle muligheder for at få en stjernefest på hotellet – nu ganget med tre…

 

Seneste artikler

Fik du læst?