Værsgo: Her har vi to præmiehunde

Saga og Embla var blandt vinderne, da kennelklubben holdt rallystævne på Østerlars Stadion i strålende vejr og med dejlige hunde.

Saga og Embla – blandt dagens vindere. Embla (th.) er ved at være en rutineret vinder – har prøvet det 37 gange før…

 

Så var der masser af dejlige hunde og deres ivrige ejere, da Dansk Kennelklub Bornholm holdt et forrygende rallystævne på stadion i Østerlars søndag 8. august. Rally er en hundesport, hvor alle hunde og fører kan være med.

Denne weekend har der været flere forskellige hunderacer til start blandt andet islandsk fårehund, Jack Russell terrier, hollandsk kooikerhondje, golden retriever, Shetlands sheepdog og mange andre.

Hund og fører skulle sammen gennemfører en bane med forskellige  øvelser. Der kan være op til 20 øvelser på en bane – alt efter, hvilken klasse man deltager i.

Hund og ejer  kender ikke banen på forhånd – heller ikke sammensætningen af øvelserne, dem får man først på stævnedagen af dommeren.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Jørn Andersen med sine to golden retrievers, der begge snuppede en præmie.

 

Alle begynder i begynderklassen: Her skal man have snor på sin hund, når man har bestået denne klasse, rykkes op i næste klasse. Der er i alt fire klasser samt en junior klasse ,og her det føreren, der skal være junior. Også en seniorklasse, her er det så hunden, der skal være senior.

I rally er det tilladt at hjælpe sin hund på banen sådan at forstå, at man må snakke til den, klappe i sine hænder eller på låret, men godbidder og legetøj må den vente med at få til det hele er overstået.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Der var masser af glade hunde og ivrige ejere, da kennelklubben holdt rallystævne på Østerlars Stadion. (Foto: Torben Ager)

 

Og sådan blev resultaterne:

Begynder klasse: Annette Olesen med Border Collie Saga.
Øvet klasse: Jørn Andersen med Golden Retriever Zoey.
Ekspert klasse: Jørn Andersen med Golden Retriever Guido.
Champion klasse: Mette Jensen med Border Collie Chat.
Junior klasse: Kimmie Wolsted med Border collie Drama.
Senior klasse: Annette Olesen med Border collie Embla. Det var Emblas titel nummer. 37…

 

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Pinsens gudstjenester

Gudstjenester på Bornholm søndag 19. og mandag 20. maj. Aa Kirke 10.30 : Familiegudstjeneste ved sognepræst Louise Christina Howard. Skt. Peders Kirke 09.00: Pinsedagsgudstjeneste ved

Læs mere »