Udstilling i teaterhaven om forestillingen

Bornholms Teater har igen i år lavet en udstilling i Teaterhaven og Teatercaféen i forbindelse med sommerforestillingen – og denne gang har bornholmerne selv givet en hånd med. 

Der er både teater og udstilling, når man besøger teatret i Rønne denne sommer.

 

Det er ikke kedeligt at gå til pause under forestillingen “SNE”, som netop nu spiller på Rønne Theater. I teatrets have og café kan publikum nemlig opleve en udstilling, der gerne skal give dem lidt at snakke om, og vække minderne til live fra dengang i julen 2010, hvor alt og alle blev begravet i de hvide dynger.

”Vi er jo mange, der selv oplevede den jul, og den glemmer man ikke bare sådan lige”, udtaler teaterformidler Laura Frederikke Jespersen, der har stået for udstillingen. ”Billederne er indsamlet blandt bidrag fra bornholmere, der har givet os lov at vise deres minder fra denne utraditionelle jul, og så har fotograf Nils Meilvang bidraget med sine pressefotos fra en af de lidt vildere episoder i snestormen”.

Alvorlig baggrund

Trods den alvorlige baggrund er “SNE” en komedie, og der er da også meget komik at hente i de virkelige hændelser fra juledagene. Det bevidner en tidslinje i caféen om, som er udarbejdet på baggrund af Bornholms Politis informationer.

”Jeg synes, det bringer et smil frem, når man ser tilbage på hændelsesforløbet. Meget var selvfølgelig også voldsomt, men når man genoplever de her minder sammen med selve forestillingen, så er det et virkelig morsomt tilbageblik på en tid, hvor naturen i dén grad tog fusen på os. Alvor og humor må gerne gå hånd i hånd hos publikum og blive grundlag for samtaler i pausen eller efter forestillingen”, forklarer teaterformidler Laura Frederikke Jespersen.

Vigtigt bindeled

Teaterdirektør Jens Svane Boutrup er ikke i tvivl, når han bliver spurgt til, hvorfor teatret nu for tredje gang vælger at fokusere på formidlingen af selve forestillingen i teatrets øvrige rum og have:

”Udstillingen er et meget vigtigt bindeled mellem forestillingen og verden udenfor. Den hjælper publikum til at sætte forestillingen ind i en virkelig sammenhæng og skaber en bro mellem publikums egne oplevelser og erindringer og fiktionens verden” forklarer Jens Svane Boutrup, og fortsætter: ”Med udstillingen eller andre greb, der aktiverer publikum uden for teatersalen, får vi skabt et godt afsæt for forestillingen. Virkelighed og fiktion følges ad, men præsenteres i to forskellige rum.”

“SNE” og udstillingen kan opleves på Rønne Theater til lørdag 10. september. Forestillingen er skrevet og instrueret af Rhea Leman, og produceret af Bornholms Teater.

De medvirkende er Mette Marckmann, Emma Silja Sångren, Alexander Clement og Mads M. Nielsen. 

Seneste artikler

Fik du læst?