Udsat festkoncert holdes i Kulturugen

Den udsatte 75-års festkoncert i anledning af russernes farvel til Bornholm holdes nu søndag 19. september kl. 19.
Saga Vokalensemble – i Skt. Nikolai Kirke

Anden påskedag var det 75 år siden, at de russiske soldater forlod Bornholm. Dette skulle have været markeret i Skt. Nicolai Kirke i Rønne med en festkoncert støttet af Bornholms provsti, men på grund af Corona-situationen i foråret er koncerten rykket til Kulturugen og holdes nu i stedet søndag 19. september kl. 19.

Koncerten er med Saga Vokalensemble, Skt. Nicolai Kirkes koncertkor, sangsolister, instrumentalister samt kirkens organister.

(Fortsættes under billedet)

Rebecca Forsberg Svendsen

 

Saga Vokalensemble, som består af sangerinderne Lykke Appelon Ilkjær, Angelica Larsson Asp, Freja Eva Lockenwitz og Nanna Varmer Ipsen, vil opføre belejringssange og frihedssange af både kendte og ukendte komponister, bl.a. en nyskrevet sang af Helene Høm og Jakob Lorentzen.

Nyt værk

Derudover vil et til lejligheden nyskrevet værk af organist og komponist Jørgen Messerschmidt blive opført med Skt. Nicolai Kirkes koncertkor, en strygekvintet og flygel, sopran Ursula Bambuch og mezzosopran Rebecca Forsberg Svendsen. Værket hedder “Frygt ikke, tro kun” og bygger på tekster af Daniel Øhrstrøm og Marianne Roel.

(Fortsættes under billedet)

Ursula Bambuch

 

Koncerten er en del af Bornholms Kulturuge, men der kræves ikke kulturpas til denne koncert, lige som der er fri adgang til koncerten.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

21-årig anholdt efter uro

Lørdag nat kl. 02.00 i Rønne optrådte en 21-årig mand provokerende over for politipatruljen og råbte diverse skældsord, hvorfor manden blev bortvist fra stedet. Senere

Læs mere »