Tyskerne vender tilbage til de bornholmske sommerhuse

Fremgang hos Sol og Strand – sommerhusturisterne og især tyskerne genfinder Bornholm igen i 2023

Tyskerne er for alvor ved at komme tilbage til Bornholm, men 2021 var bedre end 2022, fortæller Tommy Falk fra Sol og Strand.  (Foto: Finn Edvard)

 

Det er dog især Vestjylland, der tegner sig for den store fremgang i feriehusudlejningen i 2022, men Sol og Strand på Bornholm er på nuværende tidspunkt 10 procent foran 2022 i bookingerne til 2023 i forhold til for et år siden. Det er især tyskerne, der vender tilbage til Bornholm igen, siger bureauchef Tommi Falk.

Og feriehusbranchen i Danmark får den bedste sæson nogensinde i 2022. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der fortæller, at feriehusudlejerne i 2022 allerede med udgangen af oktober har solgt flere feriehusferier end i hele 2021 – som også var branchens bedste.

Men det store løft til feriehusudlejerne slår ikke helt igennem på Bornholm i 2022, siger Tommi Falk.

“Samlet har feriehusbranchen i Danmark en rigtig flot fremgang i 2022. Det er jo fantastisk, at vi allerede med udgangen af oktober overhaler antallet af udlejede uger i 2021, som har været branchens bedste nogensinde. Men som altid er der variation fra landsdel til landsdel. Og i år ligger vi på Bornholm altså lidt under det niveau, vi solgte i 2021. Det gælder generelt for de bornholmske sommerhuse,” siger Tommi Falk.

Er ikke skuffet 

Men Sol og Strand-chefen er alt andet end skuffet. For bookingerne af ferier i 2023 i de sommerhuse, Sol og Strand lejer ud på Bornholm, ligger allerede nu på 10 procent over niveauet på samme tidspunkt sidste år.

“Vi er rigtig, rigtig godt med i forhold til 2023-sæsonen allerede. Og det endda på et tidspunkt, hvor mange familier er pressede på privatøkonomien med store prisstigninger på alt fra energi til fødevarer og andre daglige fornødenheder,” siger Tommy Falk.

Højere udgifter

På trods af højere udgifter ser det altså ud til, at sommerhusferierne prioriteres af danske og især tyske turister, og sommerhusferier er da generelt også en af de billigste ferieformer at afholde.

Tommy Falk: “Med den trafik vi ser i bookingerne til 2023, så tyder det på, at det er tyskerne – som vi har manglet lidt i 2022 – der for alvor vender tilbage til Bornholm i 2023. Man kan gætte på, hvorfor de ikke kom så meget i 2022, men uden at vi har sikkerhed for det, så kan det måske handle om, at tyskerne i år har valgt at holde ferie på den jyske vestkyst, fordi de ville være sikre på, at de kunne komme hurtigt hjem, hvis der kom coronarestriktioner igen.

Under alle omstændigheder så glæder vi os over, at turisterne – både fra ind- og udland for alvor har fået øjnene op for Bornholm igen – og også i de kommende år kommer til at understøtte den fremgang, vi arbejder så hårdt for på hele øen, slutter bureauchef Tommi Falk.

Seneste artikler

Fik du læst?