Typer på Bornholm – turisten

Fotograf Anders Bentzon har i en årrække haft sine fotos vist i københavnske ugeaviser under navnet “Typer i København”. Nu har han været på Bornholm og Bornholmnyt.dk viser de kommende dage nogle af hans “typer” på Bornholm   – med hans egen tekst.

Louise – på vej hjem og på job. Her i metroen. (Foto: Anders Bentzon)

 

“Luise er på vej hjem fra familieferie på Bornholm.
Typer i København (TIK) har også været et smut på den smukke klippeø og mødt en håndfuld spændende mennesker.
Deres portrætter og fantastiske historier vil blive slået op hér de kommende dage som TIB (Typer i Bornholm).
Luise er første portræt og sidste møde på turen. Jeg mødte hende en morgen på vej hjem fra Rønne til København, hvor hun havde kapret bussens bedste plads – forreste højre sæder, højt placeret med direkte udsigt til forruden – og der var lige plads til en til.
“Jeg skal bare hjem i en fart inden stormen kommer”, fortalte hun straks.
“Jeg har efterladt familien på Bornholm og skal godt nok først på arbejde på torsdag, men hvis det bliver en slem storm i aften, kan jeg ikke komme med færgen.
Og så har jeg jo en ekstra fridag for mig selv derhjemme – det er en sjælden luksus når man har børn. Men jeg har faktisk også tilbudt at komme på arbejde i morgen, hvis der skulle være behov for det”.
Så kunne jeg jo kun gætte på at hun var sygeplejerske – hvilket også var rigtigt! Vi fik en lang sludder om alt muligt og turen gik hurtigere end nogensinde!
Vi skulle også samme vej videre – med Metroen… velkommen til storbyen igen!
Og en stor tak til alle vores ansvarsfulde og pligtopfyldende sygeplejersker og andet sundhedspersonale…”

Anders Bentzon.

 

Mennesker og miljø

Anders Bentzon er freelance fotograf med menneske- og miljøskildringer som speciale.
Anders  er en fantasifuld reportagefotograf og dokumentarist, der har leveret tusindvis af fotos til aviser og magasiner siden starten af 80´erne.
Derudover arbejder han som fotograf på teatre og gallerier, for musikere og tøjdesignere og har udgivet flere fotobøger. Som kunstfotograf kendes han bl.a for sine “Mycografier” – se dem på hjemmesiden www.foto2.dk.
Temamæssigt er han svær at sætte i bås, men især “den absurde virkelighed” interesserer ham – ligesom det sociale engagement er en væsentlig drivkraft i hans virke, hvilket tydeligt afspejler sig i mange af hans fotografier.
Anders Bentzon har haft flere udstillinger i Danmark. Se også mere til ham på Facebook.

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »