TV’s talende snurretop

Det er nok gået op for de fleste, at der er valg til Folketinget i Danmark tirsdag 1. november.

Medierne er gået helt over gevind i at dække valget, og der er efterhånden nok af dem – medierne, der for manges vedkommende betegner dette valg som “historisk” – det har man vist kaldt alle valg, siden det første fandt sted i 1849.

Der er dukket en urskov af medier op  – baseret på internettet. Det ses bl. a. når statsministeren indkalder til pressemøde, hvor håbefulde, politiske journalister fra den ene, kendt som ukendt, medie stiller spørgsmål, der om ikke andet sikrer spørgeren lidt tv-tid. Men hvor mange læser de pågældende medier?

Det vides ikke. Men informationssamfundet bliver mere og mere er tæt – fra tre forskellige institutioner sendes nybagte journalister ud på markedet år efter år, og mennesker, der render rundt med pressekortet nærmer sig 18.000.

Da jeg i sin tid fik mit, var jeg medlem nummer 1066. Det nummer har jeg beholdt.

Der er ikke noget at sige til, at Tivoli, Parken og Zoologisk Have har sat en stopper for gratis adgang for folk med pressekort. Hvis alle f.eks. mødte op til en fodboldkamp i Esbjerg, hvad vist ikke så mange i øvrigt gør i øjeblikket, så ville de fylde hele stadion.

Der er masser af netmedier, kommentarer og blogs på de sociale medier, der er spindoktorer og rådgivere, der er politiske kommentatorer og når disse giver udtryk for deres mening, så er det en i form af en analyse, som det hedder i dag.

“Tak for analysen, Mathilde…”

Tak for dit og tak for dat, bliver tv-medarbejderne ikke betalt for deres arbejde?

Medierne forstår at tale deres ansatte op, for der er efterhånden flere journalister, der kommer til orde, end politikere.

Fornemt demonstreret i tv-programmet “Debatten”, hvor ordstyrer Clement Kjersgaard taler mere end samtlige tilstedeværende tilsammen.

De får blot nogle få sekunder til at forklare sig, inden han på skolemesterfacon løfter fingeren og afbryder dem med et snedigt udtryk.

Af og til demonstrerer han en i øvrigt enestående mangel på opdragelse ved at vende ryggen til sine gæster og som en snurretop og et fiffigt smil på læben vende tilbage med en ny talestrøm.

Jeg troede, at programmets titel betød, at flere og andre end ordstyreren skulle til orde. Men det må jeg have misforstået.

Clement er et begavet og vidende menneske, men så giv ham dog sit eget tv-program. Og lad en anden overtage “Debatten”, så gæsterne også kan komme til orde.

Det vil være meget rart her op til valget at høre kandidaternes mening også, skulle man mene.

God weekend.

 

Seneste artikler

Fik du læst?