Tre nye sommerøl fra Svaneke

Svaneke Bryghus har brugt foråret på at brygge tre nye dåseøl til sommeren på Bornholm.

De tre nye sommerøl fra Svaneke – bornholmerne skal smage først.

I denne uge lancerer Svaneke Bryghus tre nye øl på dåse, som passer perfekt til den danske sommer. Øllen lanceres på Bornholm, hvor bornholmerne og øens turister får lov til at være testpanel.
”Bryggeriets placering i Svaneke er en klar styrke, når vi vil teste nye øl. Bornholm er kendt for sine dygtige fødevareproducenter og spisesteder, som er med til at tiltrække øens mange turister. Og dem vil vi gerne forkæle med nogle unikke øl, som de ikke finder andre steder. Samtidig er responsen fra bornholmerne og øens turister vigtig for os i vores videre øludvikling”, forklarer Steen Jespersen, direktør Svaneke Bryghus.
”Vi ved dog også af erfaring, at det er vigtigt at have et salgssted til de ølglade danskere, der ikke skal til Bornholm denne sommer, og derfor har vi valgt at indgå i et samarbejde med webshoppen bornholmskevarer.dk”, fortsætter Steen Jespersen.

 Øl for enhver smag
Med de tre nye dåseøl, er der noget for enhver smag. Mango Galore Infused Pale Ale er en frisk og frugtig pale ale med noter af både mango, banan og tangerin.
Blue Note New England IPA er Svanekes første bud på en New England IPA. Den er brygget helt efter øllets harmonilære med en god bas af byg- og rugmalt samt en diskant af amerikansk Citra humle. Den bayerske humle Mandarina laver dog utyskestreger og markerer blue note, så denne hazy øl både har citrus og bitterhed – og balance.
Tredje øl er en ny alkoholfri Don’t Worry Pilsner, som er den femte i serien af alkoholfri øl fra Svaneke Bryghus. I ølverdenen er pilsnertypen ved at få sin renæssance, og Svaneke Bryghus er måske allermest kendt for sine undergærede øl og i særdeleshed sin pilsner, så derfor var det også nærliggende at udvide med en alkoholfri version af pilsneren.
Øllene er allerede i handlen på Bornholm. Hele sommeren vil der være rundvisning på bryggeriet hver fredag. Tilmelding er nødvendig, og skal ske til Svaneke Bryghus Restaurant.

 

Seneste artikler

Fik du læst?