Tre deltagere fra Bornholm til DM i Dansk Politihundeforening

Per Finne og Elvis, Harriet Larsen og Lexi samt Ann-Sophie Lemberg og Aslan har kvalificeret sig til DM i Dansk Politihundeforening

Ann-Sophie Lemberg Carlsen med Amager’s Omega (kaldet Aslan)

 

Dansk politihundeforening er opdelt i syv områder, som alle dyster i de samme øvelser rundt om i landet. De hundeførere der, på landsplan, opnår de bedste point, kommer med til DM, som i år holdes i Silkeborg i slutningen af september.

Der er tre klasser i dansk politihundeforening. Fra patruljeklasse, kriminalklasse og til vinderklasse.

Alle hundeførere og hunde, der stiller op, skal igennem de samme øvelser. Men selvfølgelig bliver det sværere  – alt efter hvilken klasse ,man er i.

Der dystes både lydighedsøvelser, spor ude på en mark, gerningssted (et felt på min. 15 x 15 meter med seks små genstande  på som hunden skal finde), rundering, der går ud på at hunden skal finde et menneske og nogle genstande ude i et stort skovområde samt bidearbejde på en figurant. Samlet i disse øvelser kan der opnås 230 point totalt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Harriet Larsen og Sund Hund Lexi samt Per Finne og Sund Hund Elvis.

 

Lørdag 22. august var der dyst i kriminalklassen. Fra Bornholm stillede Ann-Sophie Lemberg Carlsen op med sin hund Amager’s Omega (kaldet Aslan). De opnåede 206,9 point, som var nok til at kvalificere sig til deltagelse til DM.

Søndag august var det patruljeklassen, der skulle dyste om pladserne til DM.

Herfra øen var der to hundeførere, der stillede op. Per Finne og Elvis opnåede 217,6 point og Harriet Larsen og Lexi opnåede 218,8 point. Begge hundeførere kvalificerede sig til at komme til DM.

 

Seneste artikler

Fik du læst?

Rigtige venner…

“Rigtige venner kan ej købes for penge…” Sangeren Jodle Birge sagde det faktisk så godt. Hans sang om venskab giver jo udtryk for det, mange

Læs mere »