Trailcenter ved Rytterknægten bliver en realitet

Støtte fra Nordea-fonden gør nu et nyt trailcenter ved Rytterknægten til en realitet

Skitseforslag til det nye trailcenter.

 

En uddeling på 1.85 mio. kr. til Bornholms Regionskommune fra Nordea-fonden betyder, at den endelige finansiering af et trailcenter ved Rytterknægten er på plads. Trailcenteret bliver et samlingspunkt for gæster og aktiviteter i naturen, uanset om man vil løbe, ride, cykle, lege, vandre eller blot gå en stille tur i skoven.

Bornholmere og turister, børn og voksne i alle aldre, samt sportsudøvere og naturelskere kan nu se frem til et trailcenter ved Rytterknægten. Med Nordea-fondens støtte på 1.85 mio. kr. bliver trailcenteret på Bornholm en realitet. Den centrale placering ved Rytterknægten i Almindingen gør, at centeret bliver et samlingspunkt og vartegn for det aktive udeliv side om side med Kongemindet.

Den Grønne Bølge
Naturstyrelsen Bornholm stiller areal til rådighed for trailcenteret, der ved Rytterknægten kommer til at ligge som en naturlig del af Den Grønne Bølge og Højlyngsstien, områdets mountainbikespor og Bornholms cykelveje. Her kommer både den aktive outdoorudøver, den stille naturnyder, turisten og vandreren. Trailcenteret bliver derved et fælles mødested for idrætsforeninger, skoler og selvorganiserede grupper, der bruger naturen – såvel som familier og enkeltpersoner, der bare gerne vil nyde en dag i skoven.

Også mødelokale
Trailcenteret kommer til at rumme et mødelokale til foreninger og grupper, mulighed for opbevaring af grej, informationstavler samt et overdækket aktivitetsområde, der er åbent for alle døgnet rundt. Her bliver der plads til at mødes, slappe af, lave bål og spise madpakker. Trailcenteret giver mulighed for at videreformidle, hvilke aktiviteter og muligheder der er i den bornholmske natur – og giver samtidig de besøgende ved udsigtstårnet Kongemindet og den lille café en ekstra oplevelse.

Den gode naturoplevelse
Idéen om trailcentre er udviklet af Danmarks Idrætsforbund og Lokale og Anlægsfonden. De har i samarbejde med DGI Bornholm, Naturstyrelsen Bornholm, brugergrupper og Bornholms Regionskommune arbejdet på at realisere et trailcenter på Bornholm. Projektet har en samlet anlægssum på ca. 3.3 mio. kr. Herudover afsættes 600.000 kr. til aktiviteter i tilknytning til trailcenteret og 300.000 kr. til formidling af den gode naturoplevelse. Trailcenteret forventes at være klar til indvielse i løbet af 2024.

Flere bidragsydere
“Udover støtten fra Nordea-fonden, er projektet blevet til med støtte fra Lokale og Anlægsfonden, Brdr. E.A.S. Larsens fond og Sparekassen Bornholms Fond. Der skal lyde en meget stor tak til alle, der har støttet projektet, og dermed også virkeliggjort drømmen om et trailcenter på toppen af Bornholm,” lyder det fra Andreas Povlsen fra Center for Natur, Miljø og Fritid.

Naturstyrelsen Bornholm stiller areal til rådighed og Bornholms Regionskommune er bygherre og vil stå for driften af trailcenteret, når det bliver taget i brug.

Seneste artikler

Fik du læst?