Café Torvehallen i Rønne drejer nøglen om

Den “gastronomiske ambassade” i Gartnervangen i Rønne har måttet kaste håndklædet i ringen og er taget under konkursbehandling

Trine Køhlert – må opgive sit fine, gastronomiske projekt. (Foto: Torben Ager)

 

Vist er Trine Køhlert ked af det: Det er bestemt ikke sjovt at se fire års hårdt arbejde slutte på den måde.

Men sandheden er, at Café Torvehallen Bornholm i Gartnervangen i Rønne i dag er taget under konkursbehandling og døren lukket til det, der er flere er blevet betegnet som Bornholms gastronomiske ambassade.

Under et tag

Såvel fastboende som turister har været glade for et finde de ypperligste produkter indenfor Bornholms gastronomi samlet under et tag. Der er blevet præsenteret under kyndig vejledning af Café Torvehallens daglige leder Trine Køhlert, der med smil på læben og godt humør har anbefalet bornholmske delikatesser, hvadenten det var øl, sennep, vingummi, oste, kaffe eller et stykke kød fra hallens dygtige slagter og kok.

“Vi har knoklet med hallen i fire år, og det er naturligvis underligt, nu at skulle lukke for det hele,” siger en trist Trine Køhlert, der sammen med Brian Jensen har forpagtet Café Torvehallen siden 2019.

Fester og koncerter

Og der har været feste og glæde indenfor med mange selskaber, fødselsdage og bryllupper, koncerter og mange andre festlige begivenheder – altsammen mens folk vandrede rundt ude i hallen og smagte sig frem på noget det bedste, som Bornholm kan byde på.

Trine kan nu selv tage hjem og holde efterårsferie.

“Jeg har fået så mange søde tilkendegivelser i dag, fra forretningsforbindelser og alle andre, og det har virkelig rørt mig. Jeg har været lidt usikker på, hvordan omgivelserne ville reagere på dette, men jeg må sige, at jeg kun har mødt forståelse og opbakning.”

Corona-lån

Trine Køhlert forklarer, at Café Torvehallen som mange andre virksomheder har modtaget Corona-lån. Men afdragene er simpelt hen blevet for store at kunne indfri – især fordi omsætningen samtidig er faldet med 40 pct. hen over sommeren.

“Når vi engang havde accepteret disse afdrag, så kan vi ikke komme tilbage og få tilbagebetalingen ændret, og det har altså betydet, at Café Tovehallen blev lukket i dag,” siger Trine.

Ser mere til mor

Nu vil hun lige sunde sig lidt – og for første gang i fire år holde efterårsferie med sine børn.

“Det er lidt uvant, både for børnene og for mig, men de har da været så søde og sige, at de er rigtig glade for, at vi nu kan være sammen i efterårsferien, hvor mor kan være hjemme. Og så bliver der måske også tid til at stikke over og hilse på den store i København, der også gerne vil se lidt mere til sin mor, end hun har gjort de sidste fire år, slutter Tine Køhlert, der endnu ikke ved, hvad fremtiden jobmæssigt vil bringe.

Seneste artikler

Fik du læst?